Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PNL făcut KO de PSD

Postat la: 29.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În spatele scandalului privind moartea poliţistului Bogdan Gigină şi, mai nou, cel în care este implicată Elena Udrea, PSD pregăteşte o lovitură de imagine şi de mare impact în rândul populaţiei care va spulbera electoral PNL-ul tandemului Alina Gorghiu- Vasile Blaga. La începutul acestei luni, premierul Victor Ponta a anunţat că, prin proiectul legii salarizării unitare, toţi bugetarii ar urma să primească o mărire de până la 25% la salariu începând cu 1 decembrie 2015.

În schimb, aceştia nu vor mai primi bani în plus în 2016, an electoral, întrucât legea nu permite acest lucru. Totodată, primul ministru a subliniat că nu se pune problema ca majorările salariale ale bugetarilor să fie adoptate prin ordonanţă de urgenţă şi că legea salarizării va urma traseul normal. "Legea salarizării, mai devreme decât să fie trimisă în Parlament, dezbătută şi aprobată în Parlament, promulgată de preşedinte, nu se poate aplica. Nu există altă formulă. Nu intenţionăm să dăm ordonanţă de urgenţă. Ar fi o greşeală, pentru că e o lege atât de complexă, cu atât de multe probleme, încât să zic eu că am făcut-o perfect şi nu mai e nevoie de nimic ar fi o greşeală.

Cred că e nevoie de dezbatere în Parlament. Cât va dura dezbaterea în Parlament, dacă mai departe o va promulga sau nu preşedintele, pentru că acum, după surpriză cu Codul fiscal, nu mai pot să zic... Nu ştiu dacă o promulga sau nu", a afirmat Ponta. Mai mult, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat că prioritatea Guvernului este legea salarizării unitare în sistemul bugetar şi „în maxim două săptămâni proiectul de lege trebuie să între în dezbatere publică", iar „dacă Parlamentul o să-l voteze în formă iniţială sau dacă va modifica anumite articole, nu va putem spune astăzi". Dar, până acum proiectul legii salarizării unitare încă nu a intrat în dezbatere publică şi nici nu a ajuns la Parlament. O echipă numeroasă de specialiştii lucrează în draci la Ministerul Muncii condus de Rovana Plumb la elaborarea acestui proiect de lege extrem de complicat.

Însă, şansele ca această lege să fie dezbatutătă şi votată în Parlament, pentru ca ulterior să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, până la 1 decembrie 2015, sunt destul de mici. Ca atare, invocând şi circul parlamentar din ultima perioadă, PSD îşi va asuma această lege printr-o ordonanţă de urgenţă înainte de 1 decembrie 2015, chiar dacă iniţial Victor Ponta a spus că aşa ce nu se va întâmplă, dar în România totul e posibil, şi, astfel, toţi bugetarii vor putea beneficia de o majorarea salarială de până la 25%. Ce va mai putea face PNL în faţa unei asemenea situaţii? Mai nimic. De ce? Ce liberal va avea curaj să spună public anul viitor, când vor avea loc alegerii locale şi parlamentare, că nu este de acord cu mărirea salariilor pentru angajaţii de stat, inclusiv a dascălilor şi medicilor. Dacă vor spune că nu sunt de acord, adio voturi pentru PNL.

Însă, dacă sunt de acord cu mărirea salariilor bugetarilor, majoritatea voturilor se vor duce către PSD, că deh, PSD a mărit salariile bugetarilor. Aşa că, orice reacţie ar avea PNL vis a vis de legea salarizării unitare va aduce voturi numai pentru PSD. Practic, PNL a pierdut startul alegerilor de anul viitor, şi, astfel, liberalii conduşi de tandemul Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au fost făcuţi KO de Victor Ponta şi Liviu Dragnea. După asumarea răspunderii privind legea salarizării unitare, prin ordonanţă de urgenţă, Guvernul Ponta poate sî şi fie demis, pentru că populaţia va şti că PSD le-a mărit salariile, iar vechiul PDL, vopsit acum în galbenul PNL, le-a tăiat salariile şi pensiile în 2010. Aşa că până la 1 decembrie, PNL poate face scandal non stop cu privire la accidentul lui Gabriel Oprea şi arestarea Elenei Udrea, dar degeaba, pentru că electoral, liberali susţinuţi de preşedintele Klaus Iohannis vor fi făcuţi KO de către PSD prin mărirea salariilor bugetarilor cu 25%.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE