Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rovana Plumb, tovarăşa Lîna Ciobanu a PSD

Postat la: 29.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Când Adrian Năstase a ajuns, la finele anului 2000, premier al României, a surprins oarecum pe membrii PSD cu numirea Rovanei Plumb în fruntea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Misterul numirii acesteia s-a spulberat imediat când s-a aflat că soţia premierului- Dana Năstase era prietenă bună cu Rovana Plumb.

Ca urmare a acestei conjucturii, fosta activistă PCR de la o fabrică de cosmetice din Capitală a ajuns să păstorească, timp de patru ani, toate galantarele şi pieţele românilor. De fapt, în acea perioadă, Rovana Plumb îşi împărţea timpul zilnic între vreo două-trei ore de tunat şi urlat pe la birou, o deplasare cu şoferul favorit la coafor şi încheia ziua de lucru cu discuţii deosebit de interesante cu doamna Dana.

Începând cu 2005, epoca Năstase a început să apună, fapt pentru care Rovana Plumb a intrat într-un con de umbră, chiar dacă în era Geoană a ajuns şefa femeilor din PSD. Însă, soarele a început să strălucească mai puternic pe strada Rovanei Plumb, imediat după ce Victor Ponta a ajuns liderul PSD.

După metoda aplicată în era Năstase, Rovana Plumb s-a împrietenit la Bruxelles cu soţia lui Victor Ponta- europarlamentarul Daciana Sârbu. Ca urmare a acestei amiciţii, Rovana Plumb a ajuns în 2012 ministru al Mediului, deşi era şi este paralelă cu managementului unui asemenea minister, şi, acum, este ministrul Muncii, deşi n-are nicio recomandare pentru acest post, decât carnetul de partid şi Daciana Sârbu.

Mai nou, ea a ajuns şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, luându-I locul lui Adrian Năstase, iar, de când Victor Ponta este în spital, este chiar preşedinte interimar al PSD. Practic ascensiunea politică a Rovanei Plumb s-a datorat gudurării pe lângă prima doamna a PSD, fie că s-a numit Dana Năstase sau Daciana Sârbu. Acest mod de a te căţăra în politică le reaminteşte românilor de Lîna Ciobanu, fost preşedinte al Comitetului Naţional al Femeilor (1974-1977), ex-ministru al Industriei Uşoare (1975-1984), fost preşedinte al CC al UGSR (1984-1987), ex-preşedinte al Consiliului Sanitar Superior (din 1987).

Însă, poziţia tot mai importantă în aparatul de partid şi de stat a Lînei Ciobanu s-a datorat prieteniei cu "tovarăşa" Elena Ceauşescu. Cele două fiind foarte apropiate, fapt pentru care, zilnic, îşi beau cafea împreună. Practic, carierea politică a Lînei Ciobanu a depins în totalitate de Elena Ceauşescu, aşa cum astăzi se demonstrează că Rovana Plumb şi-a construit piedestalul politic atârnată de braţul Danei Năstase şi al Dacianei Sârbu. E oare vreo diferenţă între carieră politică a Lînei Ciobanu în PCR şi a Rovana Plumb în PSD?

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE