Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ţara cu morţii cei mai sănătoşi

Postat la: 21.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ne-am obişnuit deja ca atunci când vine vorba despre sistemul sanitar românesc, să fie imediat folosite sintagme precum: „sistemul sanitar este bolnav", sau „sistemul sanitar este în colaps", ori „sistemul sanitar are nevoie de resuscitare". Nimic mai neadevărat. Vom demonstra în continuare că toate acestea nu sunt decât nişte exagerări.

Pentru că statul român, mai exact mult hulitul sistem de sănătate românesc, are grijă de pacienţii săi, până dincolo de limitele normalului, păşind direct în paranormal.

O tragedie, întotdeauna cuprinde în ea şi o doză de absurd. Zilele trecute, vărul meu s-a izbit cu mirare de doza de absurd din tragedia pierderii mamei sale, a mătuşă-mi adică. La câteva zile după ce a încheiat cu toate îndatoririle care au ţinut de înmormântare, parastase, acte, documente etc s-a dus şi la oficiul poştal de care aparţine, ca să-i ridice mătuşă-mi ultima pensie. În acest moment a apărut absurdul.

Din banii care se cuveneau, au fost reţinute impozitele. Normal, orice venit, chiar dacă este al unui decedat, trebuie impozitat (scuzaţi rima involuntară). Dar i-a mai reţinut şi altceva în afară de impozite. Contribuţia pentru... sănătate. Sănătate la un mort, fie el şi de numai câteva zile? Uite că da.

Să mai spuneţi că statul nu are grijă de cetăţenii lui. Atunci când ne vine rândul să plecăm la cele veşnice, putem să o facem liniştiţi, pentru că avem sănătatea plătită. Aşa că dincolo, dacă ne apucă vre-o durere, vre-o întristare, vre-un suspin şi trebuie să mergem la boleşniţa sfinţilor medici Cosma şi Damian, ori la cea a mai noului sfânt Nectarie, putem să o facem fără grijă. Nu vom fi refuzaţi, pentru că avem asigurările de sănătate plătite la zi.

Unde mai pui că nici nu mai trebuie să dăm şpagă, pentru că sunt doctori fără de arginţi. O mulţime de avantaje, nu-i aşa?

Sorin Ovidiu Bălan

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE