Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un schnaps pentru Herr Daum

Postat la: 02.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noroc cu meciurile din Europa League, că ne mai tragem și noi sufletul! Și ne mai permitem să nutrim speranțe, legate de viitorul fotbalului nostru. După succesele de săptămâna trecută, Steaua și Astra au șanse reale de a fi prezente în primăvara europeană. Ceea ce, sper să fiți de acord cu mine, e o frumoasă surpriză. Una dublă deci, care ne confirmă că avem dreptate când pretindem că fotbalul românesc nu e nici pe departe codașul Europei, pe care l-au generat Burleanu și amploiații săi de la FRF.

Când vezi că Tamaș înscrie pentru Steaua, salvându-l pe Reghe și readucând echipa în cărțile calificării, nu poți să nu te întrebi din nou de ce n-o fi bun și pentru națională? Răspunsul e unul singur: pentru că selecționerul Daum n-a înțeles nici acum că tactica sa defensivă, care ne-a dus acolo unde suntem astăzi, putea avea un stâlp de netrecut în consacratul Tamaș. Încep să cred, însă, tot mai mult, că lui Herr Daum îi suflă cineva din spate ce și cum să facă, iar în ideea asta aș cita declarația făcută de Marcel Răducanu, după meciul cu Polonia:„Îl știu ca antrenor în Bundesliga, când gesticula de pe margine, era activ. Aici nu face asta. Cred că are o nesiguranță. Era mai bine să fie un antrenor român".

Așadar, încă o voce autorizată care consideră că ar fi fost mult mai bine ca la cârma echipei naționale să se afle un selecționer român. Este evident că Herr Daum doarme de-a-mpicioarelea, că bâjbâie și nu prea știe ce are de făcut dar că, în același timp, nesiguranța lui privește doar...echipa națională, nu și liniștea zilei de mâine pentru el însuși. După cum a declarat, the old man nu vede vreun motiv pentru a-și înainta demisia, dar, dacă s-ar pune problema demiterii sale, cred că ar avea toate motivele să-și frece mâinile de bucurie.

Potrivit unei dezvăluiri cu adevărat senzaționale, făcută de ProSport, în contractul pe care Daum l-a încheiat cu FRF clauza de reziliere prevede să i se acorde o despăgubire de...3.000.000 de euro!!! Sumă pe care, evident, ar trebui să o achite federația și care explică încrâncenarea lui Burleanu și a locotenenților săi în a susține că selecționerul e grozav și de neînlocuit. Nu știu ce jurist a putut accepta o asemenea clauză, poate un rege al tolomacilor, de vreme și contractul în sine, de 500.000 de euro, este umflat cu pompa în mod revoltător.

Dincolo de Ocean, federația americană de fotbal tocmai l-a demis pe antrenorul echipei naționale, din cauză că ocupă ultimul loc în grupa de calificare pentru CM din 2018, după ce SUA au pierdut primele jocuri, cu Mexicul (1-2) și Guatemala (0-4). E bine de adăugat însă că selecționerul în cauză se numește Jürgen Klinsmann și că deținea funcția din...2011, răstimp în care elevii săi au obținut 55 de victorii internaționale și 27 de remize, pierzând doar 16 partide. Or, la un astfel de bilanț și la un nume de talia lui Klinsmann, faceți dumneavoastră comparația cu situaţia lui Herr Daum. Care, apropo, de acum și până în martie, la meciul cu Danemarca, nu prea mai are nimic de făcut, deși, vorba aia, timpul trece, leafa merge...

În mod fatal, selecționerul nostru nu poate fi demis, așa că suntem sortiți să mergem tot pe mâna lui și anul viitor, în baza aceleiași mașinațiuni perfide girată de Burleanu. Cel care, după ce a fost huidit vârtos la Suceava, s-a preumblat, chipurile în inspecție, la lucrările noului stadion de la Craiova, de unde ne-a mai tras o serie de tranca-fleanca. Iar dacă tot vine finalul de an, va dispune distribuirea gratificațiilor către el însuși și subalterni, iar cu Herr Daum (și fiul) va putea închina și un schnaps.

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE