Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Unicul supravieţuitor al premierului Ponta

Postat la: 22.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Intrarea în concediu medical a premierului Victor Ponta a generat o situaţie unică în politica românească. Astfel, timp de o lună de zile, Ponta a anunţat că la conducerea Guvernului urmează să fie instalat vicepremierul Gabriel Oprea. Însă, cât timp Victor Ponta a fost premierul României, adică timp de trei ani, el a schimbat o mulţime de miniştrii şi doar unul singur şi-a menţinut portofoliul pentru care a depus jurământul în 7 mai 2012.

Este vorba de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. Pe 7 mai 2012, cabinetul Victor Ponta avea 17 miniştri, din care care unul era vicepremier- Florin Georgescu, şi trei miniştrii delegaţi: pentru Mediul de afaceri- Lucian Isar, pentru Administraţie- Victor Paul Dobre şi pentru Dialog social- Liviu Pop. Acum Executivul condus tot de Victor Ponta are 22 de miniştrii, dintre care unul este vicepremier- Gabriel Oprea, şi trei miniştrii delegaţi: pentru Relaţia cu Parlamentul- Eugen Nicolicea, pentru Românii de pretutindeni- Angel Tilvar, pentru Dialog social- Liviu Pop.

La o analiză sumară se poate constata că din actualul cabinet doar patru miniştrii au făcut parte din cabinetul Ponta 1- Rovana Plumb, Mircea Duşa, Liviu Pop şi Daniel Constantin. Însă, doar lideul PC, Daniel Constantin, şi-a păstrat portofoliul, adică cel al agriculturii, pentru care a depus jurământul în 7 mai 2012. De asemenea, şi Liviu Pop este acum pe acelaşi scaun ca în 2012, dar, între timp, el a mai părăsit fotoliul guvernamental pe 21 decembrie 2012, pentru o perioadă de timp, revenind pe post în decembrie 2014. Mai trebuie subliniat că doi miniştri din actualul cabinet - ministrul Muncii Rovana Plumb şi ministrul Apărării Mircea Duşa- au fost şi în Guvernul Ponta 1, dar atunci conduceau ministerul Mediului şi respectiv ministeru pentru Relaţia cu Parlamentului.

Cei mai mulţi miniştri în mandatul de premier a lui Victor Ponta s-au perindat la Ministerul Culturii- nouă demnitari: Mircea Diaconu, Puiu Haşşoti, Daniel Barbu, Mihnea Costoiu (interimar), Hunor Kelemen, Victor Ponta (interimar) Hegedus Csilla şi Ionuţ Vulpescu, şase la Ministerul Finanţelor- Florin Georgescu, Daniel Chiţoiu, Ioana Petrescu, Darius Vâlcov, Victor Ponta şi Eugen Teodorovici, câte cinci la Educaţie-Ioan Mang, Liviu Pop, Ecaterina Andronescu, Remus Pricopie şi Sorin Câmpeanu, şi Transporturi-Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Mănescu, Dan Şova, Ioan Rus. Un proverb românesc spune că "schimbarea domnului este bucuria prostului", dar totodată „oamenii se opun progresului nu fiindcă îl urăsc, ci fiindcă iubesc inerţia", însă Victor Ponta ar trebui să se gândească la vorbele lui Lev Tolstoi şi anume că „Toţi se gândesc cum să schimbe lumea, dar nici unul nu se gândeşte cum să se schimbe pe el însuşi".

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE