Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Vânătoare de premier. Și de cabinet "acoperit"

Postat la: 20.12.2016 - 20:36 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Lumea e pe pereți. Există o veritabilă întrecere în lansarea de ipoteze. Ipoteze peste ipoteze. Despre cine va fi premier. Dar Liviu Dragnea se ține tare. E cu buzele cusute. Și cred că așa vor sta lucrurile până la Cotroceni.

Între timp, crezând probabil că mai sunt în campanie electorală, libralii, noua și înțeleapta conducere PNL, vor să îi aplice președintelui PSD lovitura de grație. Să nu îl lase să fie nici măcar deputat după ce acesta dă semnale cât se poate de clare că a renunțat la calitatea de premier care i s-ar fi cuvenit câștigătorului alegerilor. În acest scop, este fluturată o prevedere regulamentară veche, dar care, în mod vădit, nu i se poate aplica domnului Dragnea. Conform acesteia, pot fi invalidați acei parlamentari care și-au obținut voturile prin fraudă.

Liviu Dragnea, pentru a candida, a fost validat. Prin urmare, o instituție a statului, autorizată în acest scop, a considerat că el întrunește toate condițiile necesare. A candidat și a câștigat. Acum, șefii liberalilor vor să îl invalideze. Ca și când și-ar fi câștigat acest mandat prin fraudă. Evident că se vor da cu capul de sticlă. Dar nu mai contează. Oricum au pierdut alegerile. Și dacă vor să se mai ducă la vale, nu au decât. Între timp, Liviu Dragnea rămâne cu buzele pecetluite. Și chiar mai mult decât atât. Presa a avansat, până în prezent, nenumărate ipoteze de premier, dar Liviu Dragnea a spus că niciuna dintre ele nu este valabilă. Nervii sunt întinși la maximum. Toată lumea se întreabă cine ar putea fi. Răspunsul se lasă așteptat. Vom afla la Cotroceni.

Cât privește Executivul, este de presupus că nici aici lucrurile nu sunt bătute în cuie. Ci doar, cel mult, schițate. Pentru că este logic ca premierul desemnat să joace și el un rol în desemnarea echipei cu care va lucra. Chiar dacă va lucra sub control de la partid. Cel mai interesant scenariu care se vehiculează în acest sens este o echipă alcătuită aproape în exclusivitate din ofițeri acoperiți. O victorie totală a serviciilor. După modelul Federației Ruse. Dacă va fi așa, vom afla.

Nu imediat. Ci cândva. Pentru că de aceea sunt ofițeri acoperiți, ca să nu fie lesne descoperiți. Este avansat chiar și un motiv. Cu trimitere nu la Moscova, ci la Washington. Se spune că și Donald Trump își alcătuiește administrația bazându-se pe cei mai radicali dintre militari. O administrație în bună măsură militarizată.
Pentru a nu recunoaște cumva că luăm lumină de la Moscova, iată, ne prevalăm de vremurile tulburi pentru a motiva privatizarea totală a statului de către serviciile secrete. Dar despre asta, mai încolo. Când vom afla ce și cum.

Sorin Rosca Stanescu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

??????, 22 decembrie 2016 19:58

Cum apreciati ca se reflecta in Europa de Vest investitiile si finantarila facute in Europa de Est si migratia in tarile occidentale dinspre lumea araba, pe fondul eforturilor de "democratizare" a zonei din partea tarilor occidentale ?
Remarcati totusi ca in tarile lor initiatorii unor asemenea politici beneficiaza de popularitate , curentele populare fiind unele in "tendinte" ,probabil si datorita sporurilor demografice negative ?

0
0

??????, 22 decembrie 2016 19:39

Cat considerati ca ar fi contribuit "starea hormonala" a domnului Liviu Dragnea, la desemnarea facuta ?
"Amorei de zahar si de branza" ?
Cum conisderati ca a contribuit la sanatatea fizica a doamnei activitatea si numele, luand ca reper de evaluare si pe "Bombonelul" Adrian Nastase ?
Facand o paralela intre activitatea doamnei in Romania si evolutiile din Siria cum considerati ca s-ar suprapune "evenimentele ?
Ati include in context si evolutiile din relatia Siria-Germania ?
In privinta privatizarii statului remarcati totusi ca legislatia nu permite astfel de chestiuni si nici cele mai capitaliste dintre state nu au ajuns la un asemenea "nivel al privatizarii", nemaifiind necesat statul in conditiile unei privatizari totale asa cum faceti observatii in text ?

0
0

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE