Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Baronul PSD de Giurgiu, Nicolae Bădălău, vrea la Curtea de Conturi a României

Postat la: 18.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Baronul de Giurgiu Niculae Badalau, presedintele executiv al PSD si totodata vicepresedinte al Senatului, vrea sa-si asigure un post caldut si sigur pentru urmatorii noua ani.

In aceasta toamna expira mandatele mai multor consileri de conturi de la Curtea de Conturi a Romaniei, dar si cel al presedintelului Nicolae Vacaroiu. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, baronul de Giurgiu vrea sa ajunga din toamna la Curtea de Curtea de Conturi a Romaniei, tintind chiar un post de conducere. Ca atare, acum depune eforturi serioase sa-si aranjeze CV-ul, fiind chiar dispus sa modifice cadrul legal doar ca sa ajunga la Curtea de Conturi a Romaniei.

In CV-iul sau postat pe site-ul Senatului, Nicuale Badalau a mentionat ca in 1985 a absolvit Facultatea de Imbunatatiri Funciare Bucuresti, iar dupa 1990 sustine ca obtinut o licenta in drept la Universitatea Biotera si un doctorat in stinnte economice, „Disciplina studiata Managementul Administratiei Publice Strategii de Modernizare", dar nu precizeaza unde si-a dat doctoratul. Senatorul Niculae Bădălău este poreclit baronul-Ficățel din cauza dosarului penal în care este acuzat că a luat șpagă carne de pui pentru a o da mită în alegeri, susţine B1TV. El este acuzat, pe lângă trafic de influență, de faptul că ar fi protejat interesele unei firme implicată în evaziune fiscală prin demersuri făcute la nivelul conducerii ANAF. A fost pus sub acuzare în 2013, iar ancheta nu a fost încă finalizată.

In 1988, Niculae Bădălău a fost condamnat la un an de închisoare cu executare la locul de muncă, după ce a furat patru saci cu grâu. El a fost graţiat de Nicolae Ceauşescu, decizie prin care i-a fost şters şi cazierul. Niculae Bădălău era, in 1988, un tânăr inginer agronom. În momentul în care a fost prins de poliţie cu cei patru saci de grâu furaţi, tânărul şi-a recunoscut fapta. În rechizitoriu, procurorul de caz a menţionat: "Profitând de neatenţia muncitorilor din cadrul Bazei de Receptie Malu Spart, a sustras 4 saci cu grâu pe care i-a transportat la locuinţa inculpatului Gheorghe Dumitru, vânzându-i acestuia cu suma de 1.200 lei".

Bădălău a fost condamnat de tribunalul comunist la un an de închisoare cu executare la locul de muncă. El a reuşit să obţină astfel pedeapsa minimă, după ce avocatul său a invocat faptul că prejudiciul este unul minor. Bădălău a declarat în faţa instanţei că regretă furtul comis. Norocul său a constat în faptul că în anul respectiv Nicolae Ceauşescu a împlinit 70 de ani, prilej cu care fostul dictator a decis să amnistieze toate infracţiunile ce au primit o condamnare mai mică de 10 ani. Amnistia i-a şters actualului lider PSD tot cazierul, motiv pentru care acesta a putut să fie în ultimii ani subprefect, prefect, deputat şi senator de Giurgiu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE