Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul deputat Mihai Banu, REȚINUT pentru trafic de influență. Cum și-a introdus și FIUL în lumea corupției

Postat la: 09.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul deputat Mihai Banu a fost reținut timp de 24 de ore de procurorii DNA Bacău pentru trafic de influență, potrivit unui comunicat al instituției. De asemenea, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile și față de Lucian Banu, fiul deputatului, cu privire la săvârşirea infracțiunii de complicitate la trafic de influenţă.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în perioada 2010-2012 Mihai Banu a pretins şi primit, în mai multe tranşe, de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca în calitate de deputat să-şi folosească influenţa personală sau prin intermediul altui demnitar, pe lângă membri ai Guvernului României, ca să aloce o sumă de bani către o primărie din județul Bacău.

Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcţie, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unităţii administrativ-teritoriale. Din cei 270.000 euro, la solicitarea deputatului beneficiind de complicitatea fiului său, Lucian Banu, suma de 150.000 lei a fost remisă acestuia, de către omul de afaceri, sub pretextul achiziţionării unui teren de la o persoană indicată de același inculpat.

Astfel, la data de 11 august 2010, între persoana respectivă, în calitate de promitent-vânzător şi firma omului de afaceri, în calitate de promitent-cumpărător, s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru un teren arabil în suprafaţă de 10.000 mp., situat în extravilanul unei comune, preţul vânzării fiind stabilit la suma de 150.000 lei. Această sumă de bani a fost virată de firma omului de afaceri în trei tranşe, în perioada 12.08.2010- 22.07.2011, în conturile indicate Mihai Banu şi Lucian Banu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE