Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aleksandr Dughin despre ideologia Israelului: "Sionismul este satanismul evreiesc, satanismul în iudaism!"

Postat la: 13.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sionismul este ideologia de stat a Israelului. De ce cred evreii că sunt poporul ales? Care este sensul diasporei evreiești ca tradiție evreiască? De ce este sionismul, pe de o parte, o continuare a iudaismului, iar pe de altă parte, refutarea acestuia?

Ca orice religie, iudaismul are multe dimensiuni. A vorbi despre asta într-un mod simplist, a-l lăuda sau condamna, este primitiv. Iudaismul este legat de credința că evreii sunt poporul ales (în principal în sens religios). Scopul lor este să-l aștepte pe Mesia, care va fi Regele Israelului. Astfel, religia lor este asociată cu așteptarea lui Mesia.

Conform iudaismului, la începutul primului mileniu, evreii au intrat în diaspora. Al doilea templu a fost distrus, marcând începutul unei istorii de 2.000 de ani a dispersiei lor. Această epocă face parte din tradiția evreiască. Scopul este de a ispăși păcatele Israelului acumulate în perioadele istorice anterioare. Dacă această ispășire este o pocăință sinceră și profundă, atunci conform tradiției evreiești va apărea Mesia, ceea ce semnifică binecuvântarea poporului ales. În acest caz, va urma întoarcerea evreilor în Israel, înființarea unui stat independent și crearea celui de-al treilea Templu.

Aceasta este structura culturii evreiești a răbădării. Cei mai consistenți reprezentanți ai acestei abordări sunt fundamentaliștii mișcării Neturei Karta. Ei spun că Dumnezeul evreiesc le-a poruncit să îndure suferințele exilului și, prin urmare, trebuie să aștepte sfârșitul și să se pocăiască de păcate. Iar când vine Mesia, pot reveni în Țara Făgăduinței.

Cum se face că statul a fost deja stabilit și că au fost încălcate interdicțiile? Pentru a înțelege că Israelul modern este în contradicție completă cu religia evreiască, trebuie să ne întoarcem la secolul al XVII-lea, pe vremea pseudo-mesiei Shabbataï Tzvi, heraldul sionismului. El a susținut că el este Mesia și, prin urmare, evreii s-ar putea întoarce în Israel.

Soarta lui Shabbatai Tzvi este tristă. Când a ajuns în fața sultanului otoman cu pretenții asupra Palestinei, i-a fost decisă soarta: oris să fie decapitat, fie convertit la islam. Atunci s-a întâmplat ceva ciudat: Shabbatai Tzvi s-a convertit la islam. La acea vreme, a fost o dezamăgire majoră pentru comunitățile evreiești.

Cu toate acestea, au apărut adepții lui Shabbatai Tzvi (Sabbatheism) - învățăturile sale s-au răspândit în special în rândul evreilor Ashkenazi din Europa de Est. Mișcarea hasidică s-a dezvoltat în paralel, care nu avea o orientare escatologică sau mesianică, dar care disemina învățăturile cabaliste între oamenii obișnuiți.

În unele secte Sabbataïste (în special în rândul „frankiștilor" din Polonia ), a apărut o teologie: se presupune că Shabbataï Tzvi era adevăratul Mesia și a trecut în mod deliberat la Islam; astfel, el a comis o „trădare sacră" (el a trădat iudaismul pentru a grăbi venirea lui Mesia).

Această logică se poate aplica ușor și în alte religii. Jacob Frank, de exemplu, s-a convertit mai întâi la islam, apoi la catolicism, argumentând că evreii au devorat copii creștini. El a încălcat complet toate formele de talmudism și și-a trădat credința -, dar doctrina secretă a lui Frank a sugerat că după secolul al XVII-lea, însăși noțiunea de „Mesia" s-a schimbat. Acum evreii înșiși au devenit [colectiv] Mesia - nu a fost nevoie să-l aștepți, așa că chiar dacă îți trădează religia, tu ești sfânt - ești Dumnezeu.

Astfel, a fost creat un mediu intelectual pentru sionism. Sionismul este satanismul evreiesc, satanismul în iudaism, perturbând toate fundamentele sale. Dacă în iudaism trebuie să aștepți venirea lui Mesia, atunci în sionism un evreu este deja Dumnezeu. Aceasta este urmată de încălcări ale poruncilor talmudice.

Aceasta duce la relații specifice între sionism și iudaism. Pe de o parte, sionismul este o continuare a iudaismului; pe de altă parte, este refutarea sa. Sioniștii spun că nu este nevoie să se pocăiască de nimic; au suferit destul și sunt Dumnezeu.

Aceasta explică particularitatea statului sionist modern, care se bazează nu numai pe Israel, ci și pe evrei seculari, liberali evrei, comuniști evrei, capitaliști evrei, creștini evrei, musulmani evrei, hindușii evrei etc., care reprezintă toată rețeaua de frankism - fiecare dintre ei poate comite confortabil o trădare sacră, poate construi un stat, își poate afirma dominația mondială, și să instituie interdicția de a critica sionismul (în unele state americane, criticile statului Israel sunt identificate cu antisemitismul).

Singurul pas pe care-l mai au de făcut este să arunce în aer Moscheea Al-Aqsa și să înceapă să construiască Al treilea Templu. Apropo, finanțarea pentru studiul Temple Mount a fost deja alocată de Knesset - totul se îndreaptă în această direcție.

Cum poate fi atenuat un conflict cu astfel de rădăcini metafizice profunde prin apeluri la ONU, prin fraze precum „reconciliați" sau „să respectați drepturile omului"? În conflictul palestinian, au ignorat de mult aceste drepturi ale omului. Mai mult, auzim declarații din ce în ce mai absurde de la ei - de exemplu, acuză oamenii care apără de fapt palestinienii semitici de antisemitism.

Dacă ieșim din hipnoză, ceața prostiei și fragmentarea postmodernă a conștiinței, vom vedea o imagine foarte ciudată și terifiantă a ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu.

Aleksandr Dughin

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE