Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bill Gates e acuzat că achiziționează terenuri și amenință micile ferme cu un scop pervers si nu pentru "salvarea planetei"

Postat la: 15.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O nouă carte menită să "expună clasa miliardară" afirmă că investițiile cofondatorului Microsoft, Bill Gates, în îngrășăminte brevetate, carne falsă și terenuri agricole din SUA nu salvează planeta, ci mai degrabă îi îmbogățesc contul bancar.

"Controligarchs", care ajunge marți în librării, analizează miliardari precum Bill Gates și modul în care averea lor controlează pârghiile de putere care domină viața de zi cu zi a americanilor obișnuiți, notează Fox News.

Autorul și jurnalistul de investigație Seamus Bruner - care a condus echipe ale căror descoperiri au declanșat mai multe anchete ale FBI și anchete ale Congresului asupra familiilor Clinton și Biden - spune că cercetările sale au scos la iveală eforturile lui Gates de a cumpăra terenuri agricole americane și de a investi în lactate sintetice și carne crescută în laborator în numele prevenirii schimbărilor climatice. În acest proces, spune Bruner, Gates face mai mult pentru a-și umfla averea netă decât pentru a elimina emisiile de carbon.

"Mai întâi au fost semințele și îngrășămintele patentate, iar acum brevetează alternative la carne. Interzicerea vitelor ar acorda monopoluri efective companiilor producătoare de proteine alternative și ar aduce beneficii unor investitori precum Bill Gates, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg și chiar BlackRock. Carnea falsă are ca scop controlul pieței alimentare, nu salvarea planetei", a declarat Bruner într-un interviu acordat Fox News Digital.

Peter Schweizer, autorul cărților "Red-Handed", "Clinton Cash" și "Profiles in Corruption", a scris avanpremiera cărții "Controligarchs", în care a spus că aceasta "privește în viitor și oferă o expunere obsedantă și revelatoare a manualului de joc al elitei de stânga pentru următorii cinci ani".

Unul dintre capitolele cărții se concentrează pe "războiul împotriva fermierilor" și susține că giganții din domeniul tehnologiei, precum Gates, monopolizează aprovizionarea cu alimente a națiunii.

"Preluarea sistemului alimentar, ca multe alte scheme de control din această carte, a început cu Rockefeller și a fost avansată de Bill Gates. La fel ca majoritatea monopolurilor lor - de la petrol la software și, în cele din urmă, la biotehnologie - preluarea alimentelor are ca scop controlul proprietății intelectuale a producției alimentare prin intermediul mărcilor comerciale, drepturilor de autor și brevetelor", se afirmă în carte.

Bruner subliniază legătura lui Gates cu "revoluția verde" - o serie de progrese agricole făcute posibile prin cercetări și proiecte finanțate de Rockefeller în anii 1940 pentru a ajuta la rezolvarea crizelor de sărăcie și foamete de la acea vreme.

"Revoluția verde a fost o dovadă simultană că probleme precum sărăcia și foametea pot fi rezolvate prin inovație umană și că soluțiile, cum ar fi culturile modificate genetic rezistente la pesticide, pot prezenta noi probleme precum poluarea, epuizarea resurselor și consolidarea fermelor mici și familiale în ferme gigantice controlate de corporații", se arată în document.

"Dar, în loc să își asume responsabilitatea pentru noile probleme, Rockefeller și-a asumat tot creditul pentru abundența culturilor, în timp ce a dat vina pentru noile probleme pe țapul ispășitor convenabil al schimbărilor climatice", scrie Bruner.

"Acum, Controligarhii pretind că pot rezolva criza climatică cu noi produse miraculoase patentate care se întâmplă să se îmbogățească și mai mult și, încă o dată, pe seama micilor fermieri independenți", adaugă el.

Bruner documentează indignarea fermierilor din întreaga lume în urma presiunilor de interzicere a unor nutrienți pentru culturi mai tradiționali și mai accesibili, și observă că restricțiile privind îngrășămintele tradiționale despre care fermierii au spus că i-ar fi adus la faliment au fost puse în aplicare doar "după ce Gates și amicii săi au obținut proprietatea intelectuală pentru îngrășămintele de înlocuire".

Bruner continuă spunând că "timp de mai bine de un deceniu, în timp ce viza industria îngrășămintelor, Bill Gates a cumpărat, de asemenea, în liniște, mari suprafețe de terenuri agricole americane".

"În total, Gates a cheltuit peste 1 miliard de dolari pentru achiziția de ferme și pentru tehnologiile conforme cu Agenda 2030 pe care le folosesc acum", spune Bruner. Agenda 2030 este o inițiativă a Națiunilor Unite care se presupune că vizează "eliminarea sărăciei extreme, reducerea inegalităților și protejarea planetei".

"Când Gates cumpără zeci de mii de acri, nu cumpără doar terenul - cumpără și drepturile asupra apei din subsol. Pe lângă ferme (și irigații) și îngrășăminte, Gates a vânat interese considerabile în domeniul apei și al tratării apei - o componentă crucială atunci când se încearcă să se controleze industria agricolă", notează Bruner.

Bruner remarcă faptul că incursiunea lui Gates pe piața cărnii false vine în contextul în care inventatorul Microsoft a avertizat că flatulența vacilor contribuie semnificativ la schimbările climatice.

"Și nu ar trebui să fie o surpriză faptul că, în timp ce se așteaptă ca țăranii să mănânce ciuperci fermentate, carne crescută în laborator și milkshake-uri cu viermi, Controligarhii - cu bucătarii lor privați - nu au nicio intenție de a face același lucru, dacă comportamentul recent este un indicator", spune Bruner.

"Bill Gates și Warren Buffett sunt renumiți pentru faptul că le place să mănânce burgeri și fripturi de vită atunci când Gates își vizitează mentorul în Omaha. Lui Zuckerberg îi place să afume pieptul de vită și să gătească la grătar coaste de porc (de la vaci și porci adevărați) și spune că cărnurile au un gust "de două ori mai bun atunci când vânezi un animal pentru tine"", scrie Bruner.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE