Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Coordonatorul PNRR şi-a luat concediu în ciuda interdicţiei premierului. Violeta Alexandru: "Mă îndoiesc că ministrul Ghinea ştia!"

Postat la: 16.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Coordonatorul tehnic al PNRR, Nicolae Toderaş, a plecat în concediu, deşi premierul anunţase că nimeni nu va avea liber până în momentul în care Planul va fi finalizat şi aprobat. Liderul PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a afirmat că PNRR este „o ocazie bună să se fi testat folosirea indicatorilor de performanţă în administraţie”, lucru pe care oamenii îl aşteaptă de la actuala guvernare.

Nicolae Toderaş, coordonatorul tehnic al PNRR a plecat în concediu, la doar câteva zile după ce premierul a interzis expres acest lucru. Cererea de concediu a fost aprobată în 14 iunie, la trei zile de la interdicţia anunţată de premier. Liderul PNL Bucureşti,Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a transmis că este extrem de comună această atitudine în administraţie.

„Eu aş fi spus: Pleci în concediu, nu după ce trimiţi documentul, ci după ce primeşti răspunsul şi vezi că e totul bine. Cunosc această atitudine din administraţie despre care vorbeşte şi articolul. De făcut fac/scriu, produc documente dar nu sunt obişnuiţi să fie evaluaţi, să se vadă public care este rezultatul muncii (...) Aceasta nu e muncă orientată spre performanţă. De aceea, PNRR mi se părea o ocazie bună să se fi testat folosirea indicatorilor de performanţă în administraţia publică. Cu ţinte clare de atins. De acum până se termină de coordonat proiectele din PNRR.

Evaluarea se face la rezultat validat. Nu după principiul - eu am dat mai departe (nici nu ştiu ce se mai întâmplă). Acei funcţionari care ating rezultate trebuie să fie cunoscuţi iar evoluţia lor în funcţia publică ar trebui să nu aibă nicio legătură cu vreun criteriu politic. Oamenii aşteaptă de la noi inclusiv o schimbare de atitudine în administraţie. De la cine altcineva să aibă oamenii aşteptări că reformează administraţia? De la PSD? Nu cred", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Violeta Alexandru consideră că ministrul Ghinea sau premierul nu ştiau de această plecare în concediu. „Mă îndoiesc, uitându-mă la toate aprobările pe cererea de concediu, că Ministrul Ghinea ştia personal de acest concediu al coordonatorului tehnic PNRR. Cu atât mai puţin PM. Asta nu mă linişteşte. Administraţia trebuie să fie condusă. Trebuie să i se dea obiective clare de atins şi măsurate evoluţiile", a mai scris aceasta. Vineri, premierul Florin Cîţu a atras atenţia celor care lucrează la Planul de Redresare şi Rezilienţă că nu pot pleca în concediu până când PNRR nu va fi aprobat, iar cineva tratează Planul cu superficialitate, pleacă acasă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE