Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Explodează Grenada: Virgil Popescu a vândut Termocentrala Mintia unei companii dintr-un paradis fiscal!

Postat la: 30.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vândut Termocentrala Mintia unei companii fantomă. Proprietarii figurează ca cetățeni ai paradisului fiscal Grenada. Cei șase asociați ar proveni din kurdistanul irakian, potrivit Forbes România.

Tranzacția a fost în valoare de 91.236.832 euro, exclusiv TVA. Compania câștigătoare este Mass Global Energy Rom SRL. Compania kurzilor a fost înregistrată în România în data de 01.05.2022. Practic, Virgil Popescu a organizat un jaf național. Numai fierul de la Termocentrala Mintia valorează mai mult decât prețul de achiziție, nu mai vorbim de cei 334 km2, terenul pe care se întinde marele complex energetic hunedorean, Termo Mintia.

Mass Global Energy Rom are obligația ca până la 31 decembrie 2026 să finalizeze investiția de realizare a unei capacități energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz și energie regenerabilă. În cazul în care acești investitori fantomă nu își vor îndeplini obligațiile asumate prin contract statul va fi nevoit să intervină în justiție.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE