Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iata de ce ministrul pentru Diaspora, Angel Tîlvăr, fiu de colonel de Securitate, iși bate joc de români

Postat la: 03.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Chiar daca in România nu a fost bine reflectat evenimentul legat de sclavia muncitorilor români din Irlanda, presa de afara abundă in materiale legate de acest subiect, mai ales editiile ziarelor din 1 si 2 octombrie 2015. Legat de acest fapt este interesanta vizita in Irlanda a lui Angel Tîlvăr, ministru delegat pentru Românii de peste hotare, dar care a trecut sub tacere si nu a luat niciun fel de atitudine fata de subiect.

Publicam mai jos un articol al presei din străinatate, dar si reactia românilor din Marea Britanie, care il acuză pe Angel Tîlvăr de totala lipsă de reactie, desi a discutat in Irlanda cu omologii săi. După acest articol, publicam fișa lui Tîlvăr, asa cum reiese ea dintr-o notă informativa care a ajuns si in mainile presei, la publicatii centrale si posturi de radio si TV.

Români în sclavie în Irlanda, ministrul diasporei nu suflă o vorbă la Dublin

«Români sclavi în Irlanda. Munceau sub amenințare la o spălătorie auto» și «Ministrul delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, şi-a început vizita oficială în Irlanda». Două știri care în mod logic ar trebui să fie legate între ele. Toată presa din Irlanda scrie despre românii care munceau în condiții de sclavie la o spălătorie auto din Letterkenny, Donegal, fiind eliberați de polițiștii de la Gardaí (Poliția Irlandeză).

Ieri 1 octombrie, și azi 2 octombrie, presa irlandeză abundă în amănunte despre exploatarea criminală la care erau supuși românii. Ministrul Diasporei a început ieri, 1 octombrie o vizita în Irlanda. Dacă nu s-a dus special pentru acest caz, ar fi putut cel puțin să îl menționeze în discuțiile cu interlocutorii săi.

Iată în schimb ce spune în două comunicate din lemn publicate pe site-ul DRP:

«Vizita oficială pe care ministrul delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, o efectuează în Irlanda a debutat cu o întâlnire oficială cu domnul Pat Breen (foto), preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul irlandez.

În cadrul discuțiilor, parlamentarul irlandez a apreciat faptul că românii din Irlanda reprezintă o comunitate bine închegată, care își aduce o contribuție importantă la viața socială și economică a Irlandei. Ministrul delegat Angel Tîlvăr a subliniat că buna integrare a românilor trebuie dublată de sprijin pentru păstrarea identității românești, în contextul în care o comunitate care numără cel puțin 40.000 de membri își dorește să păstreze legături puternice cu România pe palier cultural, educațional și religios.

Totodată, ministrul delegat a abordat și problema votului prin corespondență, menționând că în România există voință politică pentru ca acest lucru să se petreacă la următorul ciclu electoral.»

Al doilea comunicat: «Ministrul delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu ministrul irlandez pentru diaspora, Jimmy Deenihan. (...) Ministrul delegat Angel Tîlvăr a prezentat direcţiile de acţiune integrată, elaborate la nivel interinstituţional, pe care statul român le are în ceea ce privește românii de peste hotare, accentuând abordarea specifică a comunității istorice și a diasporei recente.

Demnitarul român a subliniat angajamentul României de a sprijini comunitățile de români, în contextul în care provocările perioadei contemporane, care țin de legislația muncii, de dobândirea cetățeniei, de recunoașterea statutului de minoritate sau de sprijinul pe care statele de reședință îl acordă noilor minorități, diferă de la zonă la zonă.

Totodată, ministrul delegat Angel Tîlvăr a prezentat omologului său stadiul de organizare a Congresului Diasporei din România, eveniment solicitat de către comunitățile de români și care se dorește a fi o interfață între acestea și statul român.»

Ministrul nu suflă un cuvânt despre sclavii români din Irlanda. Să sperăm că totuși au discutat și despre acest subiect, dar el nu a apărut în comunicatele ministeriale.

Exprimăm însă nedumerirea pentru menționarea, în discuțiile cu interlocutorii din Irlanda, a subiectului votului prin corespondență (despre care susține că «în România există voință politică pentru ca acest lucru să se petreacă la următorul ciclu electoral») și a Congresului Diasporei din România («stadiul de organizare a Congresului Diasporei din România, eveniment solicitat de către comunitățile de români»).

Despre aceste două subiecte ministrul diasporei a tăcut mâlc în ultimele luni, ca și cum nu ar fi avut nicio legătură cu funcția sa.

Rolul unui ministru pentru diaspora nu poate fi acela de a da comunicate de lemn și de a se plimba pe banii contribuabilului român. Până acum, ministrul Angel Tîlvăr nu a deranjat niciun fir de praf de pe MARILE DOSARE ale diasporei: exploatarea românilor în străinătate, nereprezentarea lor politică, bătaia de joc prevăzută în legea cozilor la secțiilor de votare. Dacă e o funcție decorativă, mai bine să fie desființată. (articol de Sorin Cehan)

Iată știrea despre sclavii români din Irlanda, prezentată de Ziarul Românesc din UK:

Cinci bărbați din România, cu vârste cuprinse între 21 și 45 de ani, munceau în condiții de sclavie modernă la o spălătorie auto din Letterkenny, Donegal, scrie Irish Times. Cei cinci au fost scoși din spălătoria cu pricina de polițiștii irlandezi de la Gardaí (Poliția Irlandeză) care au apreciat că au de-a face cu primul astfel de caz major, în timp ce fenomenul este în creștere în Marea Britanie și în alte țări din Europa.

Un suspect a fost reținut în acest caz. Potrivit Irish Times, celor cinci li se promisese că vor fi plătiți cu bani cash și li se va asigura și cazare. În loc de asta li s-au confiscat pașapoartele și nu au văzut niciun ban. Polițiștii au spus că cei cinci erau constrânși să continue să lucreze în spălătoria auto sub amenințarea că familiile lor din România ar fi avut de suferit dacă spuneau ceva autorităților.

Cum oamenii nu cunoșteau limba engleză și nu aveau nici cunoștințe juridice, au rămas acolo până au fost descoperiți de polițiști. Patru dintre ei au fost reuniți cu familiile lor din țară. Bărbatul reținut are 41 de ani și, potrivit Irish Times, a fost interogat o noapte după care a fost lăsat în libertate. Tot în legătură cu acest caz au fost confiscate mai multe telefoane mobile, documente și calculatoare. De asemenea, s-a luat legătura cu polițiștii din România, cu scopul de a se furniza informații și dovezi care ar putea fi utilizate în urmărirea penală.

Angel TÎLVĂR (fișă)

A absolvit Institutul de Limbi Străine (de 3 ani) din cadrul Universității Galați după care a primit post de profesor în comuna Vânători la 6 km de Focșani. Post pe care l-a deținut până în anul 2000. Caliatea sa cea mai de preț: este fiul tăticului său Col. Petre TÎLVĂR, fost șef circa 20 de ani al Contrainfromațiilor peste Miliția și Securitatea din Vrancea. El era stăpânul absolut al milițienilor și securiștilor care tremurau în fața sa. De aici și accesul la dosarele cele mai sensibile și la secretele cele mai ascunse ale "cadrelor" și "organelor", secrete la care a avut acces si Angel si pe care le-a folosit din plin.

De pildă, conform unor fapte confirmate public (Realitatea TV, DiplomaticTV, Atlas TV în anii 2005-2007) de fostul căpitan de Securitate Lungu (materiale care pot fi verificate si pe google.com si pe youtube.com), Marian Oprișan a fost racolat pe când era minor de către Securitate fapt dovedit prin adev. CNSAS Nr. DJ 327/ 26.05.2008 cu numele conspirativ "Renato". Ulterior, când a ajuns major, a fost trecut la altă categorie de informatori, la cpt. Lungu cu numele conspirativ "Alin". Pentru că lucra la Fabrica de Confecții din Focșani ca manechin și avea acces neîngrădit în biroul directorului general Lungoci dar și pentru a "supraveghea informativ" cetățenii germani și italieni care importau confecții de la Focșani.

Ex-col. Tîlvăr cunoște foarte bine toate acestea și altele. După ce Oprișan a ajuns în anul 2000 președinte al CJ Vrancea toate rudele apropiate ale ex-col primesc stipendii grase. Astfel, fiica Dana Negulescu este angajată la CJ și ulterior avansată șefă de birou. Ginerele Traian Negulescu este avansat director al Direcției de Cultură, Culte și Patrimoniu Național VN (direcție aflată în subordinea CJ). Iar Angel Tîlvăr este pus pe listele de deputați și mai apoi la senatori ai PSD unde este ales en-fanfare. În prealabil Angel mai trecuse pe la ApR-ul lui Meleșcanu, dar și pe la PD-ul lui Roman unde nu prinsese nici un post pe măsura "valorii" sale. Un important amănunt din devenirea profesională a lui Angel este faptul că la începutul anilor 90 pe când ministru de Externe era Adrian Severin, profesorul de engleză de la Focșani a dat trei concursuri de admitere în minister. Pe toate le-a căzut cu brio. După anul 2000 avea să spună într-un cerc de prieteni că vrea să ajungă ministru de Externe ca să-i "arate lui Severin" că e mai bun ca el!.

Cel mai interesant fapt de spus despre acest domn - daca poate fi ceva interesant in biografia sa - e declaratia facuta in decembrie 2004 pentru presa vranceana (Monitorul de Vrancea - ziarul de casa a lui Oprisan) in conferinta de presa de la sediul PSD VN. Dupa pierderea alegerilor prezidentiale de catre Nastase, acest fiu de secu a declarat ca: "romanii din afara granitelor nu ar trebui sa aiba drept de vot in tara pe care au parasit-o, daca nu si-au platit taxele catre patria care I-a format si instruit educativ. Lucrul acesta nu suporta un fapt dubitativ, in enunt. E o chestiune de dreptate minima fata de bunii romani din interiorul granitelor. Asa ar trebui sa arate Romania viitorului, o Romanie membra si demna cu drepturi depline a UE". (extras din mai multe articole de presa - google.com)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE