Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Angelu' care a coborât PSD-ul în bernă!

Postat la: 18.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Angel Tîlvăr deputat de Vrancea, alintat de presă cu apelativul Angel Radiosu n-a excelat prin nimic, în decursul existenței sale pământene. A absolvit în anii '80 Institutul de Limbi Străine (de 3 ani) din cadrul Universității Galați după care a primit post de profesor la școala din comuna Vânători la 6 km de Focșani. Post pe care l-a deținut cu mândrie patriotică până în anul 2000.

Calitatea sa cea mai de preț; este fiul tăticului său, răposatul col. Petre Tîlvăr fost șef peste 20 de ani al Contrainfromațiilor peste Miliția și Securitatea din Vrancea. Era stăpânul absolut al milițienilor și securiștilor care tremurau în fața sa. De aici și accesul la dosarele cele mai sensibile și la secretele cele mai ascunse ale "cadrelor" și "organelor".

După ce prin anii '90 dat trei examene de admitere la MAE, toate căzute cu brio, Angelu' se reorientează către politică după ce fostul ministru de Externe Adrian Severin i-ar fi spus într-o discuție particulară: "Măi Angel, de ce nu te gândești la o carieră politică? Că tu te pricepi la diplomație, cum se pricepe scroafa la schiat!" După anul 2000 avea să spună într-un cerc de prieteni că vrea să ajungă ministru de Externe ca să-i "arate lui Severin" că e mai bun ca el.

Astfel prin anul de grație 1997 Angelu nostru se înscrie în ApR. Păi unde altundeva decât în partidul ministrului de Externe Theodor Meleșcanu și viitor candidat în 2000, la președinția României? Angelu' de Vânători se și vedea cel puțin secretar de stat la Externe după ce șeful suprem va fi ajuns președinte. Numai că visurile sale se năruie cumplit când Meleșcanu îi spune de la obraz că pălăria diplomatică e prea mare pentru capul său. Între timp Angelu' mai bifase un examen căzut de intrare în Corpul Diplomatic.

Cu un asemenea bagaj de reușite de excepție Angelu' de Focșani se înscrie la cursurile postuniversitare ale Colegiului Național de Apărare pe care le absolvă din postura de consilier județean ales pe listele PSD Vrancea. După ce în prealabil fusese membru PD condus pe atunci de Petre Roman. Cum nici fostul ministru de Externe Roman nu a vrut să-i repereze onoarea pierdută de candidat etern pentru diplomație, Angelu își ia jucăriile din curtea PD și le mută în curtea lui Oprișan-Portofel. Dar mutarea nu avea să fie așa lină. A trebuit să intervină tov. col. Petre Tîlvăr care i-a adus aminte lui Portofel de tinerețea sa zbuciumată, de furturile de motorete Mobra din parcul Bălcescu și de portofele prin gări. Dar mai ales de dosarul de turnător la Securitate.

Marian Oprișan a fost racolat pe când era minor, elev de liceu, de către Securitate fapt dovedit prin adev. CNSAS Nr. DJ 327 / 26.05.2008 fiindu-i acordat numele conspirativ "Renato", de către fostul lt. mj. Ionel Nistor, acum col. pensionar retras în satul Neicu din podgoria Panciu. Ulterior, când a ajuns major, a fost trecut la altă categorie de informatori, și preluat de fostul căpitan Doru Lungu cu numele conspirativ "Alin".

Asta pentru că lucra la Fabrica de Confecții din Focșani ca manechin și avea acces neîngrădit în biroul directorului general Lungoci dar și pentru a "supraveghea informativ" cetățenii germani și italieni care importau confecții de la Focșani. Fapte confirmate public (Realitatea TV, DiplomaticTV, Atlas TV în anii 2005-2007) de către fostul căpitan de Secu, Doru Lungu. Lucruri care se pot vedea la o cautare pe Google sau pe Youtube.

Ex-col Tîlvăr cunoștea foarte bine toate acestea și altele. După ce Oprișan-Portofel a ajuns în anul 2000 președinte al CJ Vrancea, Angel Tîlvăr este pus pe listele de deputați și mai apoi la senatori ai PSD unde este ales en-fanfare. (Acum se află la al 6-lea mandat de parlamentar.) Nu a contat că în prealabil Angelu mai trecuse pe la ApR-ul lui Meleșcanu, dar și pe la PD-ul lui Roman unde nu prinsese nici un post pe măsura "valorii" sale.

Cel mai interesant fapt de spus despre acest Angel al PSD-ului vrâncean - daca poate fi ceva interesant in biografia sa - e declarația făcută în decembrie 2004 pentru presa vrânceana (Monitorul de Vrancea) în conferința de presă de la sediul PSD VN. După pierderea alegerilor prezidențiale de către Nastase, fiul de Secu a spus apăsat: "românii din afara granițelor nu ar trebui să aibă drept de vot în țara pe care au părăsit-o, dacă nu și-au plătit taxele către patria care i-a format și instruit educativ. Lucrul acesta nu suporta un fapt dubitativ, în enunț. E o chestiune de dreptate minima față de bunii români din interiorul granițelor. Așa ar trebui să arate România viitorului, o Românie membră și demnă cu drepturi depline în UE".

Se pare că această declarație a contat mult în devenirea sa ulterioară, deoarece Victor Ponta îl înalță în 2014 pe Angelu în înaltul jilț de ministru pentru Românii de Pretutindeni în guvernul său. Exact ce și-a dorit toată viața, să dispună de soarta românilor din diaspora!

După toată această merituasă carieră politică și administrativă, pe alocuri chiar demnă de invidiat, Angelu' nu se mai simte bine sub pulpana și bulanul de baron a lui Oprișan și îi cere "fratelui" său întru Apărare și Siguranță Națională pe nume Marcel Ciolacu, să-l mazilească pe Portofel de la conducerea PSD Vrancea. Într-un acces de mare "curaj" Angelu' preia frâile filialei locale a PSD, dar din umbră. Să nu bată la ochi și să nu fie catalogat drept "trădător" de serviciu, de către colegii pesediști.

Ca urmare a conducerii sale înțelepte și de mare strateg politico-administrativ a lui Angel Radiosu, în urmă cu trei luni de zile filiala PSD Vrancea a fost evacuată din sediul de pe bdl Republicii din Focșani, sediul în care a funcționat timp de 32 de ani! Imediat Angelu' a dat vina pe fost conducere - adică pe Oprișan Portofel - care n-ar fi plătit la timp facturile.

Recent Angelu' s-a prezentat în fața conducerii centrale de mână cu dubiosul afacerist Victor Roman pentru a-l înscăuna în funcția de prefect al Vrancei. Funcție ce a revenit PSD și pentru care Radiou girase cu "onoarea și valoarea" sa, Roman fiind considerat de el "cel mai destoinic gospodar vrâncean". A eșuat lamentabil în demersul său, iar Ciolacu i-a arătat obrazul, după ce "gospodarului destoinic" i s-a refuzat emiterea certificatului ORNISS de către organele abilitate.

La numai câteva zile distanță, nemulțumit că mai nimeni din filiala vrânceană a PSD, nu-i recunoaște meritele de strateg imbatabil, și mai ales simțind suflarea de gheață în ceafă a lui Oprișan, Angelu se aliază ad-hoc cu deputatul Nicușor Halici pe care-l și propune pentru funcția de prefect al Vrancei. Se părea că este propunerea perfectă, Halici fiind și membru în Comisia Juridică a Camerei, fost prefect între 2014 și 2016, numai că unele structuri de informații ar fi adus la cunoștința lui Ciolacu, că și Halici ca și predecesorul său, ar avea probleme la "mapa profesională"!

Astfel, de când a preluat din umbră filiala PSD, Angelu nostru a făcut tot ce-a depins de el să trimită credibilitatea politică a filialei, la coșul de gunoi, Vrancea fiind singurul județ din țară fără prefect! "Nouă nu ne trebuie dușmani, îl avem pe Angel și asta rezolvă tot. Opoziția poate jubila cu o astfel de conducere. Simbolic vorbind Tîlvăr ne-a tras heblul la partid și ne-a lăsat în bezna minții sale", mi-a precizat un consilier județean PSD.

Marian Gârleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE