Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Capcana intinsa de Ludovic Orban in care n-a picat Rares Bogdan

Postat la: 01.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ludovic Orban a incercat iarasi o "vânătorie" de-a lui, incercand sa-l "ingroape" pe Rares Bogdan sub o capcana in care ar fi urmat sa-l conduca "haitasii" din presa aservita. Din nefericire pentru Orban, "capcanatul" a ocolit pericolul, de altfel, schema pusa la cale de seful PNL era "de gradinita", se preda la grupa mica.

Aseara, cu putin inainte de ora astrala definita ca "noaptea ca hotii", apare o stire "pe surse" intr-un cotidian central stipendiat pe baza de COVID-19 chiar de "LuCovid". Informatia avea un titlu voit de senzatie: "Rares Bogdan, responsabil de strategia politica pentru campania PNL la locale"... A se retine: "responsabil". In stire, insa, aflam ca Rares Bogdan face parte dintr-o intreaga echipa: "Rares Bogdan, Robert Sighiartau si Raluca Turcan vor face parte din echipa centrala de campanie a partidului pentru alegerile locale din 27 septembrie. Seful campaniei va fi Ludovic Orban, organziarea si logistica vor fi facute de secretarului general Robert Sighiartau, iar eurodeputatul Gheorghe Falca va fi responsabil de pregatirea programului electoral. Rares Bogdan se va ocupa de strategie politica, in timp ce responsabilul de comunicare va fi Raluca Turcan. Din echipa mai fac parte Cristina Traila (departamentul juridic), Dan Motreanu (evenimente), Alina Gorghiu ("analiza competitorilor"), Cristian Busoi (economic) si de organziarea si implementare de decizii in filiale se va ocupa eurodeputatul Siegfried Muresan."

Sa mai retinem ca, in urma cu cateva zile, Rares Bogdan acuzase conducerea PNL ca nu a avut nicio reactie legata de numirea lui Viorel Stef in Vrancea, fost secretar se stat in MAI, sub comanda social-democrata a ministrului (la cea vreme) Carmen Dan. Prim-vicepresedintele liberal a fost secondat in declaratii de Robert Sighiartau, secretar general al partidului. Ceea ce l-a deranjat imens pe Orban, Rares Bogdan si Robert Sighiartau fiind dintre "lupii tineri" ai formatiunii politice, care nu sunt de acord cu toate politicile liderului maxim, mai nou suspicionat si de legaturi dubioase cu achizitiile de produse anti-pandemice. Asa ca au toate motivele sa "mârâie".

Revenind la stirea "pe surse", adica "direct de la Orban". Liderul PNL este, de fapt, sef de campanie, in vreme ce Rares Bogdan si Robert Sighiartau fac parte din echipa, in mod egal, alaturi de Turcan, Busoi etc. Decriptarea stirii e ca pe Rares Bogdan si Robert Sighiartau i-a bagat Orban in echipa ca "sa dea socoteala" pentru esecul la locale, caci nu se intrevede o victorie absoluta, si s-o aiba pe Turcan in coasta. Totul, la ordinele lui Ludovic Orban. Care Orban e el insusi "pe făraș", in colimatorul lui Klaus Iohannis. Orban ar urma "sa cada" fie dupa locale, fie - si mai sigur - dupa parlamentare. Pozitia sa de lider al PNL e amenintata chiar de Rares Bogdan, cu sprijin de la Robert Sighiartau. Pe post de premier ar urma sa vina un alt "lup tanar" - Siegfried Muresan.

Ca sa se salveze, Orban apeleaza, cum spuneam, la o schema de gradinita, daca nu chiar de creșă politică: daca alegerile locale ies bine si PNL invinge PSD la scor, atunci Ludovic Orban iese in fata si zice "Pai, da! Pentru ca eu am fost sef de campanie si i-am rupt!" Atunci, Iohannis e nevoit sa mai astepte cu schimbarea si sa mute pentru parlamentare, in care campanie Orban intra "pe cai mari". Daca, insa, la locale nu va fi un scor devastator pentru PSD - dimpotriva, sondajele reale arata ca social-democratii castiga teren si pana in septembrie vor recupera substantial, depinde si de Congresul din iulie, mai ales ca guvernantii nu vor da pensiile marite cu 40% si vor lua alte masuri anti-pandemice nepopulare legate de asa-numitul "val doi de coronavirus" (aici nu e dupa Orban, e adevarat, ci dupa cum vin ordinele de afara), atunci "el lider maximo" va da vina pe Rares Bogdan si, la pachet, pe Robert Sighiartau si Siegfried Muresan. Va spune: "Pai, toata presa a dat ca el a fost responsabil de strategia politica a campaniei electorale si de aia a mers prost!"

Prin "toata presa" trebuie sa intelegem presa aservita lui Orban, care castiga sute de mii de euro ca "ajutor de pandemie". Ziarele si televiziunile din aceasta categorie au preluat "in lanț" stirea "pe surse". Toata aceasta conjunctura ma face sa cred ca Orban va face tot posibilul ca la locale lucrurile sa iasa destul de prost pentru liberali, intrucat vede si el sondajele reale si pericolul PSD e acolo, in coasta! Orban ar putea chiar sa-si saboteze partidul inca o data, cum a facut-o si pentru Primaria Capitalei, cand a ales sa-l sustina pe Nicusor Dan in loc sa-l desemneze pe Rares Bogdan, mult mai bine plasat in simpatiile electorale. La fel, a sabotat partidul si cand Rares Bogdan trebuia sa fie presedinte al PNL Bucuresti, sustinut de sute de liberali din Capitala. Pe Orban, insa, il intereseaza doar cum sa ramana la putere in partid si cum sa-si pastreze postul de premier, cu avantaje imense prin afaceri cu statul, pe toate fronturile, nu numai cele legate de achizitii, dar si numirile controversate prin ministere, nepotismele, o piramida de putere care frizeaza la maxim coruptia. S-ar putea chiar sa aflam ca Liviu Dragnea era "junior" in domeniu.

Cum era de asteptat, era putin probabil ca Rares Bogdan sa pice-n plasa, mai ales ca are jocuri in picioare cu Orban si stie cat ii face pielea. Citez aici dintr-un editorial proaspat publicat de consultantul politic - si de mai multe ori strateg de campanie - Cozmin Gusa in Ziuanews: "In această dimineață, mirat tare de știrea despre penibila echipă de campanie pentru locale (anunțată 'pe surse'), l-am intrebat pe Rareș Bogdan dacă e adevărat ca ar fi acceptat să fie 'coordonatorul strategic'. Rareș a negat si mi-a zis că nici vorbă, are multe acțiuni în Parlamentul European în următoarea perioadă, deci nu se pune problema să facă parte din echipa condusă de către Orban. Socotiți acum ce-nseamnă dispariția din prim-plan a celui ce a dus greul in 2019 la europarlamentare si prezidentiale si căutați alți liberali populari ce-ar putea aduce simpatie publica si voturi, si-o sa pricepeți impotenta electorala a PNL!" Concluzie mai buna ca a lui Cozmin Gusa nu am, asa ca inchei aici, curios insa pe unde va scoate Orban camașa!

Bogdan Comaroni

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE