Catapultarea necondiţionată a Germaniei
Postat la: 09.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Relaţiile germano americane au ajuns la cel mai tensionat moment de după război. Donald Trump este primul lider al lumii occidentale care îşi permite să puncteze fără prea multă diplomaţie excesul de zel al Germaniei. Mitul hărniciei nu mai ţine, atunci când în spiritul comerţului liber, o ţară face abuz de această libertate şi încearcă să obţină pe piaţa altui stat o poziţie dominantă prin practici înşelătoare.
Germania este acuzată că ar influenţa cursul de schimb al monedei euro, în favoarea propriilor exporturi şi că ar vinde produsele sub preţul de producţie. America nu mai este dispusă să fie pe post de piaţă de desfacere şi anunţă că va introduce taxe vamale în cazul în care Germania vinde pe piaţa americană produse la preţ de dumping. Răspunsul Berlinului a venit prompt. Doar că ne lasă la capitolul cifre, care să contrazică analiză serioasă a Americii, în ceaţă şi ne mai oferă inclus în preţ pe lângă utilaje sau wurst şi o broşurică filozofică, despre cum Germania apără comerţul liber. Ipocrizia Berlinului devine din ce în ce mai ofensivă. Armate de experţi germani cu ochelari ca fundul de borcan au intrat în luptă cu Washingtonul.
Pentru Germania miza este una existenţială. Cu cât şeful de la Casa Albă va arătă că de fapt nu capitularea din 1945 ci catapultarea Germaniei stă la baza acestei probleme, cu atât riscă Berlinul să-şi piardă faţa în ochii Europei. Copilul minune este un la un pas să fie demascat drept plagiator, iar succesul său devine din ce în ce mai îndoielnic. Dar oare ce să fi plagiat? Ceea ce preşedintele Americii acuză, este realitatea unei saga germane de natură economică, conturată în alte timpuri de exces de zel ale arienilor.
Deci sub un Goebbels şchiop şi un Hitler scund. Walter Fliess sau Gerhard Kreyssig fabulau deja prin 1943 despre înfiinţarea unei comunităţii a cărbunelui şi oţelului în Europa, care să ofere Germaniei posibilitatea de a naviga în relaţiile economice cu SUA sub un pavilion european, având la bază de facto întreaga producţie de oţel a continentului. Pentru a deghiza hegemonia germana, experţi au propus ca această ramură a industriei să fie trecută sub o autoritate comună, asigurând astfel în spiritul ideologiei fasciste o formă a capitalului monopolist. O asemenea entitate europeană ar acorda fiecărei ţări cote de producţie în realitate mai avantajoase pentru Germania decât comerţul liber.
Alţi experţi germani, precum Walter Funk sau Herbert Martini au elaborat un plan pentru o uniune monetara bazată pe cursuri de schimb fixe, care să permită Germaniei aprovizionarea cu materie primă şi alimente în Europa la preţuri stabile, iar totodată în relaţie cu SUA o monedă subapreciată. Păi cum să nu aibă Donald Trump un déjà-vu când urma să dea mâna cu Angela Merkel şi nu mai era sigur dacă îi stă un mustăcios în faţă sau doar o sfântă. Imediat după Conferinţa de la Teheran din 1943 Germania încă activă pe front, începuse să se pregătească pentru o nouă ordine europeană de după război.
Deci, indiferent cum s-ar sfârşi războiul, planurile economice ale Reichului trebuiau duse la un bun sfârşit. După încheierea războiului în spiritul deghizării nu a fost nevoie decât să se găsească doi autori voluntari, de preferinţă francezi, care să-şi asume proiectul nazist, drept proiect de pace pentru Europa de după război. Şi iată cum Jean Monet şi Robert Schuman au catapultat sub pavilion european Germania zilelor noastre. Fără îndoială acest conflict va lua amploare şi ne va arăta şi nouă la periferia continentului, care este diferenţa dintre capitulare şi catapultare. Ca una dintre o şenilă de tanc zdrobitoare şi o economie naţională est europeană oferită pe tavă.
Radu Golban
ULTIMA ORA
-
Matrix e real: De ce nu pot oamenii sa se deconecteze de la Sistemul care oferă iluzia realitații programabile
În The Matrix, când Morpheus îi spune lui Neo că „mulți nu sunt pregătiți să se deconecteze de la sistem”, el vorbește despre un adevăr profund despre natura umană, care reflectă atât lumea fictivă a poveștii, cât și condiția metafizică a societății din viața reală.
-
Ceva foarte neobișnuit a fost observat în galaxia noastră. O explozie centro-galactică ii pune pe cercetatori pe gânduri
Pe măsură ce oamenii de știință folosesc telescoape avansate pentru a explora cerul, aceștia au făcut descoperiri surprinzătoare care pun la îndoială înțelegerea noastră a Universului. Observațiile recente cu telescopul spațial cu raze X eROSITA au dezvăluit o structură masivă asemănătoare unei bule în apropierea centrului galaxiei noastre.
-
Un oficial NATO dă semnalul: Ucraina ar avea un motiv militar întemeiat pentru a ataca în adâncime teritoriul Rusiei
Un oficial NATO dă un semnal uriaș! Ucraina ar avea un motiv militar întemeiat să atace mai adânc pe teritoriul Rusiei folosind arme occidentale.
-
S-a suit "scroafa"-n sondaj! Lui Simion ii tremură fundu' că-l agresează sexual-electoral madam Șoșoacă
E ultra-cunoscuta zicerea lui George Simion in parlament, exasperat de Diana Sosoacă: "Te agresez sexual, scroafo!", agresiunea limitandu-se insa la o palma data peste mobilul senatoarei.
-
Americanii au uitat harta unei baze militare cheie într-un vehicul capturat de ruși in Ucraina
Americanii dintr-un vehicul de luptă al infanteriei Bradley trimis în Ucraina ca parte a ajutorului militar au uitat harta uneia dintre cele mai mari baze militare din țară, a relatat corespondentul RIA Novosti.
-
Au peștii sentimente? Oamenii de știință cred că se apropie de un răspuns
Cercetările care sugerează că anumite specii pot învăța, experimenta durere și formează relații au implicații pentru atitudinea noastră față de cel mai consumat animal din lume, scrie The Guardian.
-
Răspunsul lui Putin la rachetele cu rază lungă ale Ucrainei ar putea include un test nuclear
Opţiunile lui Vladimir Putin de a riposta dacă Occidentul permite Ucrainei să folosească rachetele sale cu rază lungă de acţiune pentru a ataca Rusia ar putea include lovirea resurselor militare britanice din apropierea Rusiei sau, în extremis, efectuarea unui test nuclear pentru a-şi arăta intenţia, au declarat analişti.
-
Elon Musk, păzit mai bine decât un șef de stat. Cum acționează echipa de securitate a miliardarului
Elon Musk, în vârstă de 53 de ani, și-a cultivat de mult timp imaginea unei personalități de tip „diavol", călătorind prin lume, ieșind cu alți moguli, lideri mondiali și celebrități și fumând iarbă în public.
-
Din ce este făcută cafeaua fără boabe devenită atât de populară: "Provoacă defrișări masive"
Producătorii de cafea din SUA și Europa se reorientează, iar acest lucru ar putea impune un trend în rândul consumatorilor de cafea. Noua modă este „cafeaua fără boabe". Cei care sunt pionieri în domeniu, precum compania Atomo din Seattle, se simt jigniți dacă produsele sunt numite substitut al cafelei.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Operațiunea felierii mișcării suveraniste continuă prin aruncarea în lupta electorală a preotului catolic Cristian Terheș
- 2.Nu e voie s-avem ”un Trump”, dar vom avea ”un Kamala de România”!
- 3.Refuz să candidez la alegerile din SECURISTAN, nu mă las batjocorit încă o dată de Statul Paralel!
- 4.Deținutul cel mai temut din Bastilia Minunatei lumi noi
- 5.Alianța PSD-AUR
- 6.O simplă nucă în fața istoriei
- 7.Virgil Popescu a furat de a rupt
- 8.Să analizăm scenariul Nicolae Ciucă - comisar european. Tandemul Hellvig - Ciolacu
- 9.Comisarul U.E Breton contra Elon Musk, Daniel Defoe contra Anglicani!
- 10.Cenzură și Control sau Cătușe
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu