Entuziasm nebun pentru război!
Postat la: 25.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Televiziunile din Moscova au prezentat o mare demonstrație, la care participanții își exprimau adeziunea față de Vladimir Putin, războiul declanșat de acesta în Ucraina și anunțatele anexări de teritorii din Donețk, Lugansk, Zaparojie și Herson. Aceste relatări au contrabalansat demonstrațiile destul de subțiri din cele câteva orașe ale Federației Ruse, soldate cu un mare număr de persoane arestate. Una peste alta, rezultă adeziunea cvasi unanimă a cetățenilor Federației Ruse față de deciziile politice și militare ale lui Vladimir Putin. Există însă și o contradicție în termeni.
Să luăm de bune demonstrațiile pro-război. Să prezumăm că ele exprimă atitudinea sinceră a majorității populației. Să luăm de asemenea de bune și semnele de întrebare care însoțesc demonstrațiile anti. În sensul că participanții nu sunt prea numeroși. Și că ei ar fi ONG-iști, bine finanțați în acest scop din străinătate. Și să mai admitem și ceea ce se vântură în sensul numărului total de persoane arestate. În definitiv, cine i-a putut număra? Pentru că, în mod oficial, nu s-a comunicat nicio cifră. În fine, să mai admitem și faptul că în cele patru regiuni s-au organizat referendumuri în mod corect, în respect față de toate normele democratice și la care oamenii participă cu mult entuziasm. Așa cum tocmai a remarcat și un om de afaceri german, care s-a deplasat pe cont propriu în zonele separatiste, stârnind în Berlin o adevărată furtună de proteste. În fine, să luăm de bun și modul în care, peste câteva zile, în Duma de Stat se vor pecetlui anexările. Și să vedem, din perspectiva prezentată mai sus, cum se potrivesc lucrurile cu alte informații. O informație cât se poate de oficială, imposibil de contestat, este că sâmbătă, adică cu o zi în urmă doar, în plin weekend, președintele Vladimir Putin și-a sacrificat din prețiosul timp de odihnă, pentru a promulga o serie de modificări la Codul penal, operate în mare viteză de către Duma de Stat. Cea mai importantă vizează mărirea pedepselor pentru cei care refuză încorporarea sau refuză să lupte sau se predau fără ordin forțelor inamice. Ca și în cazul „voluntarilor" ONG-iști, care, în urma demonstrațiilor, au ajuns în dubele poliției, și cei care refuză încorporarea sau se fac vinovați de alte fapte dintre cel pe care le-am menționat mai sus riscă 10 ani de pușcărie. Adică o pedeapsă extrem de mare. Care ar urma să fie executată în penitenciarele de groază ale Federației Ruse. Și iată că ceva nu se potrivește.
Dacă există atât de mult entuziasm, dacă referendumurile nu sunt falsificate, dacă ele nu sunt total inadecvate, în condițiile în care se desfășoară sub ocupație și în stare de război, dacă ele stârnesc entuziasmul majorității locuitorilor din cele patru regiuni a căror anexare urmează să fie bătută în cuie de Duma de Stat și dacă asta se întâmplă în condițiile în care, chiar și după ocupație, chiar și după ce mulți ucraineni s-au refugiat, populația de etnie rusă a rămas în continuare minoritară, atunci înseamnă că se petrece ceva halucinant. Sau poate suntem în prezența unor povești numai bune de adormit copiii. Și dacă pe teritoriul legitim al Federației Ruse cetățenii sunt atât de entuziasmați de acest război, dacă ei nu mai știu cum să-și mai manifeste adeziunea față de deciziile luate de Vladimir Putin, atunci cum Dumnezeu se explică faptul că legislația privind încoporarea și participarea la război se înăsprește într-un asemenea hal?
În loc ca Vladimir Putin să-și sacrifice ziua de sâmbătă pentru a promulga modificări ale Codului penal, care îi sancționează pe rușii care se opun războiului, eu aș vedea, desigur din perspectiva Federației Ruse, ca cetățenii să ia pur și simplu cu asalt comisariatele militare, aplaudați fiind de soții și de mame, pentru a solicita să participe la acest război drept și sfânt. La fel cum am făcut eu în august 1968, după fulminantul discurs al lui Nicolae Ceaușescu, când m-am dus la Facultatea de Drept, pentru a mă interesa de unde îmi pot procura o armă pentru a apăra România de o posibilă invazie sovietică, asemănătoare celei căreia i-a căzut victimă Cehoslovacia. Ce nevoie ar avea Putin să facă legi draconice, în condițiile în care entuziasmul despre care vorbesc mediile oficiale de la Moscova este autentic? Și de ce mă rog Kremlinul a cam închis granițele? Și au cam fost blocate mijloacele de transport terestre și aeriene? Și de ce, dacă urmează să fie încorporat un procent infim din numărul total de încorporabili, decretul lui Putin vizează toți cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani?
Iată informații care se bat cap în cap. Și aproape toate sunt cât se poate de oficiale. Întrebările de mai sus sunt generate pur și simplu de „materialul clientului".
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Rareş Bogdan în scandalul OMV Petrom: "Dacă statul nu va reuşi să aplice încasarea taxei, cineva trebuie să răspundă. Mi se pare o sfidare!"
Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu privire la motivul pentru care în transpunerea reglementărilor europene în legislaţia românească Ministerul Finanţelor a omis să introducă un cod CAEN asociat centralei de cogenerare pe care compania OMV Petrom o deţine la Brazi, în judeţul Prahova.
-
Declaratiile care-l leagă pe Virgil Popescu de serviciile de informații. Ministrul actioneaza impotriva intereselor României prin firme strategice!
Apar tot mai multe informatii in spatiul public despre cine l-a "impins" in față pe Gabriel Țuțu, directorul de la Romarm, fost ofiter SRI. Fostul premier Ludovic Orban afirmă fără echivoc ca este vorba despre Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei.
-
Presă: Obiectivul e ca NATO să intre în război. Urmează atentate și saboteje. Rusia se pregătește să atace cu jumătate de milion de soldați
Presa turcă vorbește de un adevărat asalt diplomatic și nu numai asupra regimului de la Ankara pentru a abandona actuala strategie de lucru cu Rusia și că după ce Germania nu a mai rezistat presiunilor SUA și a dat drumul tancurilor grele Leopard 2 acum urmează Turcia.
-
Încă cap mafiot a fost prins de polițiștii din Italia după aproape 20 de ani de la un omor. Făcea pe bucătarul de pizza
Un bărbat din Italia, condamnat pentru omor şi considerat a face parte dintr-una din cele mai puternice organizaţii mafiote din ţară, a fost prins şi arestat după ce a petrecut 16 ani ca fugar. El a fost descoperit după ce a lucrat ca bucătar de pizza, scrie The Guardian.
-
Fermierii din România dau alerta: românii mănâncă cereale modificate genetic, aduse din Ucraina
Un fermier afirmă că din Ucraina au tranzitat România nouă tone de cereale şi mare parte dintre acestea a rămas în ţara noastră. El a menţionat că este un exces de cereale care a dus la scăderea preţului cu 30%, precizând că în aceste condiţii mai mulţi fermieri riscă falimentul.
-
Un milion de dolari găsiți la percheziții în canapeaua fostului ministru adjunct al Apărării din Ucraina
Publicația ucraineană Pravda dezvăluie o înregistrare video de la perchezițiile din luna august a inculpatului în ancheta privind fraudele în achiziții la Ministerul Apărării, fostul ministru adjunct al Apărării Oleksandr Mironiuk, în canapeaua căruia a fost găsit aproape un milion de dolari.
-
Un jurnalist ucrainean care luptă în tranșee desființează propaganda de la Kiev, care prevede o victorie rapidă în fața Moscovei: „Vânzători de povești ieftine"
Societatea ucraineană riscă să devină victima unor promisiuni populiste privind o victorie rapidă și definitivă asupra Rusiei, însă războiul pare a fi „o ploaie îndelungată", o nouă normalitate, una foarte dură, scrie din tranșee Pavlo Kazarin, un cunoscut jurnalist, originar din Crimeea, înrolat în armată în primăvara anului trecut.
-
Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina din cauza cerealelor modificate genetic care au inundat țara, la fel ca și în România
Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina, protestând împotriva importului de cereale, potrivit lui Tygodnik Zamojski.
-
Raportul Transparency International indică faptul că pandemia a fost furtuna perfectă pentru corupție în lume
Transparency International a dat publicităţii clasamentul IPC (Indicele de Percepție al Corupției) referitor la anul 2022. Media globală a stagnat la 43 de puncte pentru al 11-lea an consecutiv - indicele variază de la 0, pentru cel mai corupt scenariu, la 100 pentru cel mai integru.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ce e în spatele love story-ului bulgaro-austriac
- 2.Ucraina se pregătește să domine regiunea. Are "motorizare" BlackRock, adică Rothschild!
- 3.Davos 2023: Șefi de servicii secrete, oligarhi, regine, prim miniștri, chemați la ordin de Klaus Schwab
- 4.SRI a avertizat oficial în 2004 că privatizarea PETROM către OMV duce la subminarea economiei naționale
- 5.Inteligența artificială îngenunchează Google
- 6."Maia, fă-te că lucrezi!" Mesajul transpus în practică de președintele Moldovei la Oradea
- 7.Hergheliile de capre de la Davos și avioanele lor zburătoare. S-a organizat privegherea lui Putin!
- 8.Prăbușirea Tesla sau despre spargerea unei bule ideologice
- 9.Misteriosul MRU
- 10.Un scenariu terifiant!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu