Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Anton Pisaroglu este noul consultant politic al lui George Simion și al partidului AUR

Postat la: 18.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

George Simion, copreședintele formațiunii politice AUR, l-a cooptat pe Anton Pisaroglu, consultant politic cu expertiză internațională, în construcția noii strategii de politică externă și relații internaționale a partidului.

Surse din interiorul partidului susțin că obiectivul principal al lui Simion ar fi acela de a aborda dintr-o poziție de forță anul electoral 2024, pentru care țintește fotoliul prezidențial. În condițiile fixării unor ținte atât de ambițioase, Simion a apelat la ajutorul consultantului Anton Pisaroglu pentru îmbunătățirea imaginii la nivel internațional dar și pentru poziționarea partidului în arhitectura formațiunilor politice relevante la nivel internațional. 

Contactat de jurnaliștii noștri, George Simion a confirmat informația: "În calitate de copreședinte al AUR sunt în măsură să vă confirm informația că eu și partidul am început recent colaborarea cu consultantul politic Anton Pisaroglu. Vă mărturisesc faptul că am plecat de la necesitatea de a organiza mult mai eficient și profesionist imaginea la nivel internațional a partidului prin conturarea unei strategii coerente de comunicare cu partenerii din Europa, Statele Unite, Israel și de poziționare a partidului în arhitectura formațiunilor politice relevante la nivel internațional. Așa cum mă cunoașteți cu toții, eu sunt un om simplu, înțeleg nevoile poporului, pun umărul să ajut acolo unde frații mei au nevoie de mine, dar, de asemenea, înțeleg și atunci când este nevoie să cer ajutor pentru a putea promova interesele țării mele în plan internațional la cel mai înalt standard de profesionalism. La ora actuală în România nu există un consultant politic cu mai multă experiență reală și relevantă în campanii prezidențiale în toată lumea în afară de Anton. Acum două săptămâni m-am întâlnit cu Anton la Paris și a participat alături de mine la întâlnirea cu românii noștri din Paris. Pot să vă spun că este un mare patriot care înțelege foarte bine nevoile poporului român și mă bucur că ni s-a alăturat."

La rândul său, Anton Pisaroglu a răspuns întrebării jurnaliștilor noștri cu privire la colaborarea cu George Simion: „Recent am început colaborarea cu George Simion bazată pe susținerea acestuia în demersurile de deschidere a dialogului cu reprezentanți ai partidelor politice din Parlamentul European, precum și alți parteneri internaționali. Deja am avut o serie de întâlniri foarte constructive și fructuoase la Bruxelles și Strasbourg în care dl. Simion a comunicat proiecte ale partidului cu colegi europarlamentari. Sunt încrezător în capacitatea dlui Simion de a reprezenta interesele românilor la nivel internațional și, de asemenea, cred în potențialul acestui partid de a aduce românilor ceea ce nu le-au putut livra, în termeni de patriotism, celelalte formațiuni politice."

George Simion a postat pe contul său de Facebook informația că a avut o întâlnire cu europarlamentarul polonez Jacek Saryusz-Wolski însoțită de o fotografie împreună cu acesta, menționând, de asemenea, că va continua întâlnirile în ziua respectivă la Bruxelles și la Strasbourg. Pe contul său de Facebook, Anton Pisaroglu a comentat despre întâlniri cu europarlamentari la Bruxelles și Strasbourg pe tema situației din Ucraina și a României, îmbunătățirea comunicării cu cetățenii, deplângând totodată slaba prezență și lipsa de vizibilitate a europarlamentarilor români în forurile europene. Acesta nu a menționat că făcut echipă cu George Simion în acest periplu european.

Noul consultant extern al lui George Simion, Anton Pisaroglu, este CEO al companiei H5 Strategies, vicepreședinte al Romanian American Business Council, a fost consilier onorific pe probleme internaționale și șef de campanie al Vioricăi Dăncilă. A condus mai multe campanii prezidențiale în Africa, cu expertiză pe plan internațional, iar în prezent derulează proiecte în Europa, Africa și Asia.

Informațiile din spațiul public despre CV-ul lui Pisaroglu arată că acesta a colaborat, începând cu 2016, cu două firme din America: Washington East West Political Strategies și SIMARGL International Corporation. În 2019, una dintre firmele conduse de Anton Pisaroglu a încheiat un contract cu un mare centru medical privat din Asia de Sud-Est. Are relații apropiate cu mai mulți lideri politici din Europa și din Africa, printre care: fostul prim-ministru al Cehiei, Mirek Topolanek, fostul președinte al Poloniei, Aleksander Kwasniewski, ministrul Apărării Naționale din Senegal, Augustin Tine, fostul președinte al Republicii Guineea, Alpha Conde.

Presa din România a mai notat despre Anton Pisaroglu că ar avea o legătură apropiată și cu Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden. Partenerul de afaceri al lui Anton Pisaroglu, Marshall Comins, este un cunoscut consultant politic de origine americană, cu proiecte internaționale, în special pe zona de Africa. Marshall Comins și Anton Pisaroglu au înființat, împreună cu un fost ofițer al NSA, Alan Blaine Stone, o companie la București.

Sursa foto: Facebook - Anton Pisaroglu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE