Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Biblioteca romaneasca din Tours, un proiect sprijinit de DRP

Postat la: 23.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comunitatea românească din Franța a fost punctul principal de pe agenda vizitei de lucru pe care o delegație a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), condusă de către secretarul de stat Gheorghe Cârciu, o efectuează în Franța, în această perioadă, la Tours.

Agenda vizitei a debutat cu o întâlnire cu reprezentanții mediului asociativ românesc din Tours și din regiunea Centre-Val de Loire. Principalele subiecte de discuție au vizat proiectele DRP și calendarul de acțiuni prevăzut pentru anul 2023.

Totodată, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit cu reprezentanți ai asociațiilor românești care au primit finanțare din partea DRP, a vizitat Biblioteca Românească din Tours, din cadrul unor proiecte importante pentru comunitatea românească organizată în jurul parohiei Ortodoxe Sfântul Nectarie și Sfântul Martin, dar și a școlii românești "Doamna Maria Brâncoveanu".

"Reiterez, cu această ocazie, prioritatea acordată educației și culturii în cadrul programelor derulate de către DRP în beneficiul românilor de pretutindeni. Aceste proiecte sunt menite să susțină identitatea etnică, culturală, lingvistică și religioasă a românilor de pretutindeni precum și păstrarea tradițiilor și obiceiurilor românești", a declarat secretarul de stat.

Programul a mai cuprins un moment artistic oferit de corala parohiei și copiii de la școala românească "Doamna Maria Brâncoveanu", urmate de Șezătoare și slujba de Vecernie.

Alături de secretarul de stat, au mai fost prezenți IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai primăriei din Tours, consulul general al României la Paris, Simona Junescu, managerul Bibliotecii "Panait Cerna" din Tulcea, Ligia Dima, membri de elită ai societății civile franceze și românești, precum și reprezentanți ai mass-media.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE