Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Ce zice AUR despre Schengen: Austria vrea zăcămintele de sare ale României pentru aderarea deplină

Postat la: 30.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

AUR susține, sâmbătă, într-un comunicat de presă că „grofii de la Viena" umilesc România prin intrarea în Schengen doar cu spațiul aerian şi naval și că negocierile reprezintă un „transfer sub şantaj a bogăţiilor naturale ale României către Austria".

"Pe 31 Martie românilor li se pregăteşte o farsă de prost gust. Intră în vigoare aşa-zisul Schengen aerian şi naval, adică vor fi eliminate controalele de la frontierele aeriene şi maritime dintre România şi statele din Spaţiul Schengen, conform deciziei Consiliului European din 30 decembrie 2023. "Schengen aerian" este o farsă. Dreptul României de aderare la Spaţiul Schengen este consfinţit prin tratate, nu este o favoare", transmite AUR într-un comunicat.

Potrivit formaţiunii, "dreptul României de a adera la Spaţiul Schengen şi dreptul românilor de a circula liber este încălcat cu dispreţ şi grosolănie de către Austria, care în bună măsură subzistă prin exploatarea bogăţiilor naturale şi a economiei naţionale a României".

"Ce pot "negocia" politicienii PSD şi PNL cu austriecii? Un nou jaf tip Petrom, adică preluarea de către lacomii austrieci a zăcămintelor de sare şi a Societăţii Naţionale Salrom SA, după cum au acaparat zăcămintele de petrol şi gaze prin privatizarea frauduloasă a Petrom? Reamintim că Guvernul Cioloş, sprijinit în parlament de PSD - PNL, a avut o tentativă de a vinde Salrom companiei Salinen Austria şi liderii AUR au denunţat public manevrele Guvernului Cîţu de a livra Salrom stăpânilor săi, de la Salinen Austria", mai spune AUR în comunicat.

„Şantajiştii austrieci mai vor să poruncească acoliţilor din PSD - PNL să-i scutească de obligaţia de a vinde în România o cotă din gazul românesc extras din Marea Neagră pentru consumul intern, deşi doar 30% dintre gospodăriile româneşti sunt racordate la conductele de gaze şi mulţi se încălzesc sau gătesc folosind drept combustibil coceni uscaţi sau tizic, adică turte din bălegar amestecat cu paie şi uscate la soare. Gazul este necesar pentru stăpâni, pentru petrochimia austriacă. Iobagii din România nu au dreptul să-şi folosească propriul gaz", mai consideră formațiunea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE