Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Clotilde Armand pune lacătul pe Primăria Sectorului 1. Cetățenii, victimele războiului total cu consilierii PSD - PNL

Postat la: 07.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, face un anunț-șoc într-o postare pe Facebook, cu 3 luni înaintea alegerilor locale. Nemulțumită de activitatea consilierilor PSD-PNL, Armand anunță astăzi, 7 martie:

"Fac un anunț important pentru toți locuitorii din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL PSD. Aceștia au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii. Registratura va fi închisă și serviciile publice la fel. Primăria nu mai are cum să funcționeze fără buget. Un lucru extrem de grav și fără precedent. Pentru ceea ce a făcut PNL PSD am depus deja o plângere penală săptămâna trecută. Este interzis în lege să oprești serviciul public. Dar asta se pare că nu e de ajuns pentru acești inconștienți.

De astăzi nu vom mai avea internet în instituție. De săptămâna trecută nu avem pază. Vom închide primăria și voi informa fiecare cetățean din sector despre cum este furat de coaliția PSD PNL. Voi deschide un birou al registraturii în fața sediului PSD din Kiseleff și unul în fața sediului PNL din Modrogan. Să-i vadă o țară întreagă cât de disperați sunt cei care au furat industrial această primărie că nu mai pot fura liniștiți în continuare", a notat Armand pe Facebook.

Liderii PSD-PNL contraatacă după ce Clotilde Armand a anunțat închiderea primăriei Sectorului 1

Președinții organizațiilor PNL și PSD din Sectorul 1, George Tuță, respectiv Florin Manole, o acuză joi de minciună pe Clotilde Armand, după ce primarul a anunțat că va închide primăria ca urmare a votului PSD-PNL împotriva bugetului instituției.

Liderul PSD Sector 1, Florin Manole:

„Sectorul 1 nu mai are Primărie, are menajerie! Armand face doar circ, deloc administrație. Și ca orice clovn, Clotilde și minte cu nerușinare: n-a crescut nimeni alocarea la Culte, a rămas 20 mil cât a propus ea. "Închid Primăria" ne amenință Mincinoasa! Păi e deschisă? Că nouă nu ni se pare că de 4 ani ai făcut ceva bun?!".

Liderul PNL Sector 1, George Tuță:

„Clotilde Armand minte! Își minte cetățenii și creează panică deliberat din motive electorale. Din cele 4 milioane de lei bugetate pentru bunuri și servicii, a cheltuit doar 1,8 milioane până acum, deci nu are cum să rămână fără bani. O somez public pe Clotilde Armand să meargă în ședința Consiliului Local de la ora 10.00 și să prezinte documentele care arată veniturile și cheltuielile primăriei până în acest moment: cetățenii vor vedea astfel minciuna și incompetența! Dau asigurări că, de când am preluat conducerea filialei Sectorului 1, consilierii PNL nu blochează nimic. Tot ce facem este să cerem competență și transparență. Doamna Clotilde Armand nu poate oferi decât minciuni și scandal, iar singurii care pierd sunt cetățenii".

Primarul Sectorului 1 a depus la începutul săptămânii plângere penală pe numele consilierilor locali PSD și PNL „pentru că au sistat intenționat continuitatea serviciilor publice"

„Astăzi la ora 10.00 avem ședință de Consiliul Local și vă anunț că deja am depus plângere penală pe numele consilierilor locali PSD PNL pentru că au sistat intenționat continuitatea serviciilor publice - lucru interzis prin lege. Ceea ce fac acești inconștienți se numește abuz în serviciu", a scris Clotilde Armand luni, 4 martie, pe Facebook.

„După ce au tăiat bani de la spitale și i-au dat la Catedrala Mântuirii Neamului (în plină pre campanie electorală), coaliția toxică din Consiliul Local a deturnat alte zeci de milioane lei pentru reconstrucția și dezvoltarea Sectorului 1 către interesele de partid, punând astfel în pericol funcționarea administrației locale. În timp ce noi avem ca prioritate Sănătatea și Educația, consilierii PNL-PSD preferă să direcționeze 10 milioane lei direct către Catedrala Mântuirii Neamului, din Sectorul 5 al Capitalei. Prin mai multe amendamente, coaliția toxică din Consiliul Local a deturnat alte zeci de milioane lei pentru reconstrucția școlilor (ex. Școala din Greenfield) și dezvoltarea Sectorului 1, au tăiat din banii alocați pentru modernizarea drumurilor și de la bazinul olimpic de la Colegiul Tehnic Media către interesele de partid", mai acuză Armand.

Grupul consilierilor locali PNL au treacționat cu un comunicat:

"Pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local din 4 martie 2024 a fost introdusă propunerea doamnei primar de modificare a bugetului instituției aprobat în data de 12 februarie 2024. Propunerea de Hotărâre de Consiliu Local are la bază un document care include categorii de investiții ale primăriei, conform documentului transmis de funcționarii Primăriei Sectorului 1 către consilierii locali PNL, la solicitarea acestora, înainte de ședință, document pe care îl atașăm, și suplimentarea unor sume pentru bunuri și servicii necesare funcționării primăriei.

Mai mult, din cele opt puncte din documentul care conține dorințele doamnei Armand cu privire la modificarea obiectivelor de investiții, patru vizează solicitări de diminuare a bugetului aprobat deja pentru proiecte precum achiziția de imobile pentru spații verzi sau locuri de joacă și construcția ansamblului educațional din cartierul Greenfield.

Menționăm că mutarea cheltuielilor din capitolul funcționare în capitolele care vizează investiții a fost o decizie asumată a consilierilor PNL pentru că Sectorul 1 cheltuiește sume enorme în mod netransparent pe capitolul funcționare, iar acest lucru a blocat deja ani de zile dezvoltarea coerentă a sectorului.

Ca atare, în timpul ședinței de Consiliu Local de astăzi, reprezentanții PNL au solicitat primarului să comunice transparent cum a folosit în două luni de zile cele patru milioane de lei alocate prin buget pentru funcționarea instituției astfel încât să aibă nevoie să sisteze, așa cum scrieți în articol, „o serie de servicii esențiale pentru derularea activității funcționarilor cum ar fi: serviciile de pază, serviciile de mentenanță a celor două clădiri, serviciile de mentenanță la stațiile de încărcare a mașinilor electrice din parcarea primăriei, serviciile de telefonie etc". Aceștia nu au primit niciun răspuns concret, iar doamna primar nu a participat la ședință. În ceea ce privește suma alocată pentru culte, Consiliul Local nu a intervenit asupra sumelor alocate deja în bugetul propus de doamna primar, ci a decis către ce obiective de investiții se vor direcționa banii pe care doamna Armand dorea să îi aloce cultelor, atribuții care aparțin consilierilor locali prin lege. Menționăm că în 2023, la capitolul „Servicii religioase", primarul Armand a cheltuit 11, 74 milioane de lei pentru susținerea cultelor, iar anul acesta a solicitat 20 de milioane, din care Consiliul Local a rezervat 10 milioane pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE