Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Eduard Hellvig face praf si pulbere "România Ordonată" a lui Marcel Ciolacu: "Riscă să arate precum niște covrigi fără sârmă"

Postat la: 02.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul director al SRI Eduard Hellvig este ironic la adresa premierului Marcel Ciolacu, care într-un discurs a făcut referire la "România ordonată", Hellvig scriind într-o postare pe X că "România ordonată, fără să fie şi coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conţinut... dezordonat", "precum nişte covrigi fără o sârmă unificatoare".

"Am auzit ieri pe cineva vorbind despre "România ordonată". Încântat de preocupările carteziene ale vorbitorului, o imagine mi-a apărut brusc în faţa ochilor: România ordonată, înălţându-se ca o rachetă la căpătâiul unei abscise plate şi cuminţi, uitate probabil din prea mult avânt. Problema politică este că fără abscisă (zisă şi coordonată), nu se prea poate. România ordonată nu poate produce puncte în spaţiu fără o Românie coordonată. Sau, dacă le produce, vor tâşni doar din arbitrariul cuiva", a scris Hellvig pe X.

El afirmă că "România are nevoie de echilibru, de axe puternice care să îi definească un loc solid în spaţiu". "România ordonată, fără să fie şi coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conţinut... dezordonat. Precum nişte covrigi fără o sârmă unificatoare", conchide fostul director al SRI.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE