Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fabrică de baterii pentru mașinile electrice la Galați

Postat la: 27.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Galațiul a devenit tot mai atractiv pentru investitori. In viitor, aici va fi o fabrică de baterii pentru mașinile electrice, o investiție de 1,4 miliarde de euro, care va genera în final circa 8.000 de locuri de muncă. Este vorba despre cea mai mare investiție în domeniu din România, pe care o va realiza compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE).

"Nu a fost ușor să aducem acest proiect la Galați pentru că a trebuit să îndeplinim mai multe cereri, iar orașul nostru și întreaga comunitate din sud-estul României vor avea foarte mult de câștigat. Galațiul este pe harta economică a regiunii, fiind tot mai aproape de obiectivele sale, acelea de a fi ca o poartă strategică în estul Uniunii Europene. Am reprezentat astăzi comunitatea gălățeană, la Ninove, în Belgia, la evenimentul oficial de anunțarea a investiției. Le mulțumesc reprezentanților companiei ABEE, oficialilor belgieni și români, domnului europarlamentar Dan Nica și domnului consilier de stat Florin Spătaru.
În acest fel, Galațiul devine un reper important în domeniul fabricării bateriilor electrice la nivel internațional.", scrie pe facebook primarul Ionut Pucheanu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE