Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Geoană e purtătorul de cuvânt al globalistilor: Noul model economic mondial va acapara economiile tărilor mici si mijlocii!

Postat la: 04.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noul model economic global va pune preţ pe securitatea economică, iar la acesta trebuie să contribuie nu doar marile economii, ci şi economiile mai mici din ţările membre NATO, a declarat, miercuri, Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, în cadrul Conferinţei globale a Institutului Milken, desfăşurată la Los Angeles.

"Avem nevoie de estonieni, români, albanezi. Avem nevoie de economiile mai mici, de cele care nu au Silicon Valley sau clusterul de biotehnologie din Boston, sau chiar economia masivă germană sau marea industrie franceză, britanică sau canadiană", a spus Mircea Geoană. Secretarul General Adjunct al NATO a explicat că „războiul din Ucraina este un punct de inflexiune care va schimba profund nu numai geopolitica lumii, ci şi geoeconomia lumii."

"Se va pune preţ pe securitatea economică. Acest lucru va face fondurile de investiţii mai atractive. Acest lucru va face ca guvernele să devină mai agile. Va fi necesar ca noi, în Europa, în NATO şi în democraţii, să cultivăm ecosistemul de inovare, format din guvern, sectorul privat, mediul academic şi societatea civilă", a spus Mircea Geoană.

El a subliniat că NATO a creat cu acest scop Acceleratorul de Inovare în Domeniul Apărării pentru Atlanticul de Nord (DIANA), prin intermediul căruia „avem cele mai bune nuclee de inovaţie pe care aceste ţări le au la dispoziţie." Nu în ultimul rând, Secretarul General Adjunct al NATO a vorbit despre finanţarea inovaţiei şi a tehnologiilor legate de securitate, despre „o anumită formă de rezervă pe care unele industrii financiare, fonduri de pensii şi altele au avut-o până acum de a investi în tehnologii de apărare şi securitate".

"Cred că ar trebui să găsim un nou mecanism pentru a spune că avem nevoie de aceşti bani dacă vrem să depăşim China sau alte ţări care propun fuziunea dintre stat şi business, pe care pur şi simplu nu ne-o putem permite. În anii '70, 90% din toate inovaţiile în domeniul apărării au fost realizate de către guverne, cu laboratoare şi bani guvernamentali. Astăzi, 90% sunt realizate de sectorul privat. Dacă vrem să găsim o modalitate de a le face concurenţă celor care sunt foarte mari, trebuie să găsim o modalitate mai bună pentru ca guvernul, sectorul privat şi societatea civilă să colaboreze şi să găsească o cale de urmat. Avem resursele, talentul şi banii necesari", a conchis Mircea Geoană.

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, efectuează, în perioada 03-14 mai 2023, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Cu acest prilej, va avea întâlniri cu înalţi oficiali guvernamentali, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Departamentului de Stat, cu membri ai Senatului şi Camerei Reprezentanţilor din Washington DC, cu cercetători de la Universitatea Stanford şi Virginia Tech, cu membri din conducerea companiei Google, cu antreprenori din domeniul tehnologiei din Silicon Valley, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din mai multe oraşe din SUA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
loading...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE