Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ion Cristoiu: "Nu vine niciun război: dacă ne cuceresc cumva rușii, trebuie să ne plătească pensiile. Asta le-ar mai lipsi!"

Postat la: 20.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Interviu de Traian Horia

Reporter: Justiția română insultă orice inteligență, inclusiv pe-aia artificială. Cum comentați dvs că pe activistul „rezist" Danileț (Cristi, fost magistrat, n.n.) l-au pus judecător la o vârstă (23) când alții se gândeau la gagici și bere?

Ion Cristoiu: Se spune că numirea a făcut parte din ceea ce s-a susținut a fi „promovarea tinerilor în magistratură", fiindcă ei, ăștia tineri, pot aduce un „aer proaspăt" într-o instituție învechită. În realitate, cei ca alde Danileț au adus un aer proaspăt de analfabetism.

Reporter: Vor acum un nou Referendum pentru căsătoria bărbat-femeie. Credeți că este timp pierdut sau act necesar?

Ion Cristoiu: E timp pierdut. Căsătoria bărbat - femeie ține de natură. Cum să faci referendum ca să cadă frunzele toamna?

Reporter: Cum își va recupera UE miliardele băgate în Ucraina, dacă Zelenski nu va câștiga războiul?

Ion Cristoiu: Nici dacă ar câștiga acest război, nu va recupera acele miliarde. Asta deoarece va câștiga, presupunând că-i merge vreo contraofensivă, doar un teritoriu minat până în adîncuri, cel rusesc. Așa că oricum miliardele rămân aruncate pe fereastră. Ele au fost date de noi, cetățenii. Ce interes ar avea birocrații de la UE să ne dea banii înapoi?

Reporter: Fermierii au aruncat cu bălegar în Parlamentul European. Păcat de balegar: în România e folosit să hrănească pamântul.

Ion Cristoiu: Acei fermieri au confundat, probabil, clădirea cu vreun hectar de pământ. Dar au știut, din nenorocire, la Parlamentul European nu crește porumb. La Parlamentul European cresc hârtii. Foarte multe hârtii.

Reporter: Monica Macovei e dată în judecată de trei spitale, după accidentul cu motociclistul. E clar că-i criză globală dacă până și "progresismul" a început s-o ducă prost cu banii.

Ion Cristoiu: Pe Monica Macovei ar fi trebuit s-o dea în judecată poporul român, căruia i-a produs pagube incomensurabile prin subordonarea Justiției intereselor lui „Deep State" („Stat paralel", in orig., lb. engl., n,n).

„Pe Monica Macovei ar fi trebuit s-o dea în judecată poporul român, căruia i-a produs pagube incomensurabile prin subordonarea Justiției intereselor lui „Deep State"„

Reporter: În SUA, vor accesarea Internetului făcută cu buletinul: vor fi cartele ca la zahăr și ulei. Și vor vinde wifi la kilogram.
Ion Cristoiu: Nu mă miră. Măsura e tipică dictaturilor fățișe, acel model spre care se îndreaptă dictaturile din Vestul Colectiv, „sub acoperire" sau sub aparențe de democrație.

Reporter: Dacă este reales, Trump vrea să retragă SUA din NATO . O să-l luați pe Mircea Geoană ca redactor-șef adjunct la cristoiublog?

Ion Cristoiu: Dacă rămâne fără job la NATO, o să- l ia Radu Tudor ca analist militar adjunct (Antena 3, n.n.). Nu de alta, dar nici el, nici celălalt, nu au vreo legătură cu Armata.

Reporter: Generalul Gheorghiță Vlad de la MApN, zice că vine războiul în România, omul e deja vedeta site-urilor neomarxiste. Să dăm babelor căști și să cucerim Bulgaria, cum sfătuia Petre Țuțea?

Ion Cristoiu: Nu vine niciun război. Dacă ne cuceresc cumva rușii, ei vor trebui să ne plătească pensiile. Asta le-ar mai lipsi. Dealtfel, nici Otomanii nu ne-au făcut pașalâc. Nu de alta, dar ar fi trebuit să ne construiască moschei, pe banii lor și cu grija ca noi să nu-i furăm.

Reporter: A mai fost un Gheorghiță, care zicea că vine COVID-ul. Maestre, ăștia cu nume de alint aduc mereu vești proaste?
Ion Cristoiu: Aveți dreptate. Cum dracu' e să fii șef de Stat Major și să te numești Gheorghiță?! Sunt uluit. E ca în cântecul „Vin, Gheorghiță, la portiță" („La portiță, la Gheorghiță, Leano fa", Surorile Oșoianu, n.n.).

„Cum dracu' e să fii șef de Stat Major și să te numești Gheorghiță?! Sunt uluit. E ca în cântecul „Vin, Gheorghiță, la portiță" „

Reporter: În pandemie, Bogdan Aurescu „dansa pe mese" la petrecerile lui Ludovic Orban: l-au făcut judecător la ICJ. Kovesi (Laura Codruța, n.n.) a fost dată afară din job în România: au făcut-o șefă la Parchetul European. Pe ce filieră vin numirile astea?

Ion Cristoiu: Filieră? Nu primește Klaus Iohannis niciun telefon. E doar „filiera răsplătirii" pentru „îndeplinirea sarcinilor" primite. Așteaptă și Iohannis o răsplată asemănătoare.

Reporter: Ce-o fi cu Hellvig (Eduard, n.n.), unde-s dosarele: omul pare-n nemișcare deși timpul curge spre alegeri.

Ion Cristoiu: Pentru mine Hellvig rămâne o enigmă. O enigmă. Nu e de ici- de colo să demisionezi înainte de termen din funcția de director SRI. Am crezut cu toții că o face întru pregătirea unei intrări în politică. Una fastuoasă. A trecut ceva timp și nu s-a întâmplat asta.

Reporter: La Summitul G7 de la Davos au adus o vrăjitoare să le facă fermece. De-acum or să zboare ăștia pe mături spre Davos? Avioanele, cică, poluează.

Ion Cristoiu: Uite, eu nu zic asta, eu nu cred că vor fi cozi de mături. Alea se fac din lemn și pădurea trebuie protejată. Iar ei nu uită niciodată priorități, precum protejarea pădurilor.

Reporter: Stați în fotoliu, în jurul dvs sunt strânși nepoțeii și va roagă să le povestiți ceva amuzant. Care ar fi povestioara?
Ion Cristoiu: Mă tem că scena ar fi imposibil de imaginat, pentru simplul motiv că n-am nepoți. Dar dacă totuși i-aș avea, nu le-aș povesti, ci i-aș pune să muncească.

Reporter: Dacă nu era acest drog numit „jurnalism", ce altă meserie ați fi ales?

Ion Cristoiu: Eu nu sunt jurnalist, eu sunt scriitor. Drogul la care faceți referire este cel de scriitor. Jurnalismul l-am practicat din greșeală. Off... Cea mai mare greșeală a vieții mele.

Reporter: Vă simțiți câteodată obosit?

Ion Cristoiu: Da, dar mă culc și-mi revin. Asta e oboseala fizică. Oboseala psihică, născută din truda de a-i comenta pe toți politrucii noștri cum ar fi ei ca niște variante de Napoleon, ei, aia e mai greu de tratat.

Reporter: Pe Agenția de Presă a Armatei presamil.ro, se îndeamnă la desființarea de ziare și televiziuni. Soldățeii- redactor zic de "pro-rusism" deși latent, ei cer ceva mult mai simpluț: să ai ideile lor și să n-o critici pe Ursula. Armata face ordine?

Ion Cristoiu: Păi, da, cam face. Când după terminarea facultății am făcut Școala Militară de ofițeri în rezervă, lozinca Armatei era „Ordine și disciplină în dulapuri!". Asta dorea Armata de la noi, condeierii: „ordine și disciplină" în capetele noastre, care pentru ei, desigur, echivalau unor dulapuri.

„Asta dorea Armata de la noi, condeierii: „ordine și disciplină" în capetele noastre, care pentru ei, desigur, echivalau unor dulapuri„

Reporter: Un mesaj frumos pentru consumatorii de presă?

Ion Cristoiu: Dragi consumatori de presă, nu consumați clișee. Consumul de clișee dăunează mult sănătății intelectuale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE