Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Klaus Iohannis pare să intre în cărți: presa din Germania îl vede mare favorit pentru șefia NATO

Postat la: 22.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Datorită candidaturii sale la funcţia de secretar general al NATO preşedintele României, Klaus Iohannis, trezeşte mari speranţe în Est: el urmează să-l învingă pe olandezul Mark Rutte, arată un articol publicat în Diepresse.

"În patria lui, steaua preşedintelui României de etnie germană Klaus Iohannis şi-a pierdut cam mult din fosta ei strălucire înainte de încheierea celui de-al doilea mandat. Însă cu toate că indicele lui de popularitate, foarte mare odinioară, a scăzut puternic după aproape 10 ani, iar majoritatea concetăţenilor lui se pronunţă de un timp pentru reducerea mandatului de preşedinte de la 5 la 4 ani, fostul profesor ar putea conduce în curând cea mai puternică alianţă a lumii. În calitate de outsider, dar nicidecum lipsit de şanse, politicianul de 64 de ani intră în cursa pentru obţinerea postului de secretar general NATO.", notează publicația germană.

Favoritul evident pentru succesiunea actualului secretar general demisionar, Jens Stoltenberg, este însă premierul olandez Mark Rutte. Totuşi, şeful NATO va fi ales printr-o procedură nu foarte transparentă, se mai specifică în comentariul respectiv.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE