Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Măcel în coaliție. Prefectul de Vrancea Halici (PSD) îi dă pe mâna DNA pe șeful Spitalului județean Mîndrilă și pe consilierul PNL V.C. Bălosu

Postat la: 30.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În urmă cu două zile prefectul județului Vrancea Nicușor Halici și-a anunțat demisia din funcție, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie la demnitatea de președinte al CJ Vrancea, din partea PSD.

Totodată prefectul a mai anunțat că a semnat și demiterea din funcția de manager al Spitalului județean "Sf. Pantelimon" a lui Constantin Mîndrilă ce era considerat pupila lui Marian Oprișan. Motivația oficială a demiterii este "management defectuos" și asta chiar în timpul guvernării PSD al cărui membru de partid este C. Mîndrilă dar și prefectul Halici!

Neoficial demiterea are legătură cu polițe mai vechi de plată ale lui Halici către Oprișan, alias baronul Portofel, dar și cu faptul că Mîndrilă ar fi făcut anumite afaceri oneroase cu unii membri ai Consiliului de Administrație al spitalului din Focșani. În speță, prefectul Halici ar fi sesizat DNA ul dar și alte organe abilitate, în legătură cu unele angajări pe șpagă la spital și la alte unități din subordine a unor persoane care nu corespundeau cerințelor postului. Cel care furniza clienți lui Mîndrilă ar fi membru al CA și consilier județean PNL Vasile Cristinel Bălosu, cunoscut din paginile ziarului nostru pentru apetența sa pentru afaceri oneroase. 

Dealtfel ori de câte ori are ocazia V.C. Bălosu se laudă către diverși că este ofițer acoperit atât "al SRI cât și la Doi ș-un sfert!"
Și Mîndrilă este un personaj la fel de controversat. În anul 2005 în timpul inundațiilor catastrofale din Vrancea, acesta în calitate de subprefect și șef al unui punct de distribuire al ajutoarelor pentru inundații a fost prins pe când transporta acasă mai multe ajutoare pentru sinistrați inclusiv mai multe sute de conserve. De aici și porecla subprefectul -conservă, el fiind condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare. Cu toate că fapta era foarte gravă și fusese comisă în timpul "stării de necesitate" instituită de către guvern pe teritoriul Vrancei. (M.G.G.)

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE