Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Marcel Ciolacu e indignat după ce elevi de nota 2 primesc burse. Priemerul cere măsuri extreme!

Postat la: 27.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, la începutul ședinței de guvern, despre situația de la Sibiu, acolo unde elevii cu medii extrem de mici vor primi burse de studiu. Legea pe baza căreia se acordă bursele a fost modificată, ca mai mulți elevi să poată avea acces.

„Am văzut situația total anormală prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit! Așa ceva este inadmisibil! Am discutat cu doamna ministru Deca și cu sindicatele. Și aștept cât mai repede o soluție prin care bursa de merit să reflecte performanța școlară", a declarat Ciolacu.

La Sibiu vor primi burse de merit elevi cu mediile 1,59 și 1,85. În acest an școlar, în Sibiu, se vor acorda 26.615 burse de merit, informează Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. Sibiul are, în total, patru medii sub cinci, în baza cărora elevii vor primi burse de merit, cea mai mică dintre acestea fiind 1,59, potrivit publicației Turnul Sfatului.

Conform sursei citate, cea mai mică medie din județul Sibiu obținută de un elev care se încadrează la bursa de merit, fiind în primii 30%, este de 1,59. Elevul este la învățământ profesional, studiind la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu" Copșa Mică, clasa a IX-a. Următoarea medie a unui elev cu bursă de merit este 1,85, el fiind încadrat tot în învățământul provesional, tot în clasa a IX-a, dar în Mediaș, la Liceul Tehnologic „Automecanica".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE