Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Ciolacu face legătura cu Diaspora: "Aceasta este singura comasare care contează!"

Postat la: 18.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat într-un editorial publicat sâmbătă, că „singura comasare care contează" este de a unii românii din țară cu cei plecați în străinătate, punct de vedere publicat cu o zi înainte de discuția finală din coaliția de guvernare pe tema unei eventuale comasări a alegerilor din acest an, soluție propusă de liberali.

„Cu mâna pe inimă, pot spune că nimic nu m-a mișcat mai mult în această vizită decât întâlnirea cu cetățenii noștri care locuiesc în Italia. Mărturisesc că de fiecare dată când merg în Diaspora și mă întâlnesc cu românii noștri am o strângere de inimă. Să-mi pară rău pentru faptul că România nu le-a oferit suficiente oportunități? Sau să mă bucur pentru succesul lor, pentru ceea ce fac acolo unde trăiesc și pentru felul demn, bazat pe foarte multă muncă, în care reprezintă România?", a scris Ciolacu.

Acesta spune că le-a cerut scuze acestora pentru că în spatele situației lor „avem un eșec al statului român".

„Prin ceea ce facem, sperăm să-i convingem să vină mai mult acasă și să creeze oportunități în România, pentru că vom avea nevoie ca de aer în anii următori de creativitatea și spiritul lor de muncă. Discuțiile pe care le-am avut mi-au arătat încă o dată un lucru: nu e nimic mai fals decât să creăm tensiuni între românii din țară și cei din străinătate. Suntem toți români și ne va fi bine de fiecare dată când vom fi uniți și ne vom înțelege unii pe alții. Pentru viitorul nostru, aceasta este singura "comasare" care contează", a mai scris liderul PSD.

PNL și PSD se vor reuni, duminică, într-o ședință de coaliție pentru a definitiva discuția despre o eventuală comasare a alegerilor. Liberalii susțin ca alegerile locale și cele europarlamentare să se desfășoare concomitent, pe 9 iunie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE