Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Marcel Ciolacu în scandalul incompatibilității candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei. Și Cătălin Cîrstoiu a venit cu replici acide

Postat la: 08.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Marcel Ciolacu a explodat după ce a fost întrebat despre incompatibilitatea candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu. La rândul său, și managerul Spitalului Universitar a venit cu clarificări, dând detalii despre discuțiile avute cu jurnaliștii, despre care spune că vor să-i strice campania.

"Eu nu dau uitării şi nu cred că o instituţie, mai ales un Corp de Control poate să dea uitării un astfel de..Nu ştiu nimic de acest raport, presupun că a mers mai departe. Credeţi că eu am sunat pe şeful Corpului de Control să îi spun să dea uitării un act din 2020, noi fiind în 2024. Îmi place povestea, e superbă, dar nu are nicio legătură cu realitatea. Presupun că a mers la ANI", a fost replica premierului.

La rândul lui, medicul Cîrstoiu a declarat că "nu Corpul de Control al prim-ministrului şi niciun corp de control nu decide dacă cineva în ţara asta este în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, dar când apare un articol în presă şi înainte primeşti un mesaj de la jurnalist că îi pare rău că scrie şi nu crede în ce scrie e suficient".

"Nu sunt incompatibil, nu sunt în conflict de interese. E opinia mea şi dacă vreţi detalii suplimentare, la momentul respectiv am prezentat un punct de vedere Corpului de Control al premierului, care şi-a invalidat el singur, pentru că a invocat o bază legală care nu exista, parte din raport. Dar, având în vedere documentele ulterioare pe care le-am primit la Spitalul Universitar, de la ANI, eu înţeleg că a fost sesizată ANI pe acest aspect, singura instituţie care decide dacă este sau nu condiţia legală pentru a declara aşa ceva. Din punctul meu de vedere, nu am niciun fel de conflict de interese sau incompatibilitate.

Ieri, m-a sunat un jurnalist Hotnews care mi-a spus, mi-a trimis un mesaj, eram la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar, în care mi-a spus că are de gând să îmi strice ziua, şi a urmat o discuţie sumară, pentru că aveam treabă, pe acest subiect. Nu mi-a stricat nici ziua, dar înţeleg efortul unora de a finanţa o campanie împotriva mea şi cu asta vreau să închid acest subiect", a spus Cătălin Cîrstoiu.

Potrivit Hotnews, în 13 octombrie 2020 Corpul de Control al Guvernului României, condus atunci de Ludovic Orban, a întocmit raportul cu numărul 3712 privitor la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti iar din cele 90 de pagini, 14 se referă la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflicte de interese ce au fost constatate în cazul managerului interimar Cătălin Cîrstoiu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE