Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Ciolacu nu mai așteaptă demisia lui Nicolae Ciucă: liderii PSD încep negocierile pentru rotativă

Postat la: 11.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a convocat pe liderii județeni ai partidului pentru consultări în privința rotativei guvernamentale, au declarat surse social-democrate. Întâlnirea va avea loc duminică, de la ora 12.00. Ulterior, la Vila Lac, vor avea loc negocieri între toți liderii coaliției de guvernare, la care vor participa liderii PNL și cei ai UDMR.

„Marcel i-a chemat pe toți liderii de filiale pentru consultări în privința rotativei guvernamentale. Întâlnirea va avea loc duminică, de la ora 12.00. Nu știu dacă în Kiseleff (sediul central al partidului - n.r.) sau în altă parte", au declarat surse politice, informează Mediafax.

Potrivit protocolului coaliției de guvernare, rotativa guvernamentală ar fi trebuit să aibă loc pe 25 mai, când Marcel Ciolacu urma să preia mandatul de premier, însă negocierile au fost suspendate până la încheierea grevei profesorilor.

Negocierile politice pentru rotație vor fi finalizate cât de curând și se va trece la treabă, spune Klaus Iohannis, întrebat dacă rotativa guvernamentală va avea loc.

„Rotația se va produce, dar toți au înțeles că nu se poate rezolva și negocierea acestei greve, care se dovedește a foi foarte dificilă din multe motive, și rotația în același tuimp. dar clasa politică a înțeles solicitările dascălilor, guvernul a înțeles, coaliția a înțeles, a acționat. Negocierile politice pentru rotație vor fi finalizate cât de curând și se va trece la treabă", spunea pe 1 iunie șeful statului.

Nicolae Ciucă demisionează luni

Surse politice susțin că, luni, premier Nicolae Ciucă ar urma să își dea demisia. Alături de el vor pleca din funcție și toți consilierii pe care i-a avut la Palatul Victoria.

De asemenea, Nicolae Ciucă le-ar fi transmis liberalilor un mesaj tranșant: "Weekendul ăsta este decisiv! Trebuie să negociem tot. Nu trebuie să ne prindă săptămâna viitoare fără Guvern. Dacă este nevoie vom vorbi și cu președintele Iohannis", le-ar fi transmis Ciucă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE