Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nicușor Dan arată o lipsă totală de transparență asupra cheltuirii bugetului Capitalei (P)

Postat la: 10.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, se află în mijlocul unui nou scandal, după ce o analiză a Asociației Art Metropolis arată lipsa de transparență cu privire la cheltuirea fondurilor Primăriei Generale a Capitaliei din timpul mandatului actualului primar. Deși instituția este obligată prin lege să publice toate contractele mai mari de 5.000 de euro pe care le încheie, mii de contracte nu sunt făcute publice în cei 4 ani de mandat.

Analiza arată faptul că Primăria București a publicat pe site-ul său doar aproximativ 10% dintr-un total de peste 2.500 de contracte încheiate în anul 2021. Situația este similara și în anii 2022 și 2023, susține avocatul Radu Dinulescu, citat de Gândul.ro. Iar anul 2024 arată cum, în primele cinci luni ale anului, doar 5 din 150 de contracte încheiate au fost publicate pe site-ul instituției.

Mai mult, ce identifică Asociația Art Metropolis este faptul că o sumă impresionantă a fost direcționată în acești ultimi 2 ani pentru servicii de consultanță juridică. Primăria Municipiului București a cheltuit suma de peste 8 milioane de euro doar pentru servicii de consultanță juridică, Nici contractele pentru aceste sume de bani nu apar în întregime pe site-ul primăriei.

Contracte de consultanță juridică au fost semnate cu zeci de case de avocatură implicate în cele peste 10.000 de dosare ale Primăriei Capitalei. Ce este important de menționat este faptul că multe dintre dosare au fost intentate de Nicușor Dan, de pe vremea când acesta era un opozant al instituției pe care acum o conduce, și au dus la cheltuirea a milioane de euro din bugetul acesteia.

Contactați de sursa citată, reprezentanții Primăriei Municipiului București au declarat faptul că "Procesul este unul foarte laborios, necesită timp, mai ales în ceea ce privește partea de anonimizare a datelor. Contractele sunt însă în proces de publicare pe site-ul instituției".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE