Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSD își ține promisiunea: avansul economic se reflectă într-un venit mediu în creștere pentru români

Postat la: 16.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Creșterea economică bazată pe investiții, asumată de PSD încă de la intrarea la guvernare, s-a concretizează în creșterea producției industriale și a avut drept rezultat, în februarie 2024, un salariu mediu la cel ridicat nivel din ultimele două decenii.

Potrivit ultimelor cifre date publicității de Institutul Național de Statistică (INS), în februarie 2024 salariul mediu brut lunar a fost de la 7.990 lei, iar câştigul salarial mediu net la 4.876 lei. Dincolo de valorile absolute, datele statistice arată o creștere a nivelului de trai al românilor comparativ cu luna februarie a anului precedent, în condițiile în care valoarea cîștigului mediu a avut un progres de 14,2 aproape dublu comparativ cu rata inflației (7,2%). Un lucru pe care-l arată și indicele câştigului salarial real, care raportează suma de bani obținută de angajații români la inflație, care a fost de 106,5% în luna februarie 2024 faţă de luna februarie 2023, ceea ce înseamnă o creștere de 6,5%.

Aceste cifre sunt o probă că Guvernul condus de Marcel Ciolacu își respectă angajamentul: orice evoluție pozitivă din economie se reflectă și în veniturile românilor. Acestea sunt rezultatele politicii PSD de a avea o creștere economică bazată pe investiții și a programelor axate pe dezvoltarea unor domenii cheie, care a avut drept efect accelerarea progresului industrial.

Statistic, anul 2023 a plasat România între țările cu cea mai mare creștere economică din Europa și a dus la cel mai ridicat nivel al Produsului Intern Brut (PIB) înregistrat vreodată de România, respectiv 1.605 miliarde de lei, adică 321 de miliarde de euro. Datele INS arată că și anul 2024 a început cu o apreciere continuă a producției industriale. În luna februarie 2024, aceasta a fost cu 10,8% mai mare faţă de luna ianuarie, ceea ce înseamnă o creștere cumulată de 12% față de decembrie 2023. În plus, s-au înregistrat creșteri de 15-20% comparativ cu luna februarie a anului 2023 în la materialele de construcţii sau industria metalurgică, efect direct al măsurilor de sprijin luate de guvernarea din mandatul lui Marcel Ciolacu.

Creșterea salariul mediu este și inițiativelor PSD pentru a îmbunătăți nivelul de trai al tuturor românilor. Este vorba despre salariul minim brut, care a crescut cu 750 de lei în 2023, până la 3.300 lei, iar de la 1 iulie va ajunge la 3.700 de lei, dar și de adoptarea unor politici care să stimuleze angajatorii să ofere salarii mai mari.

Aceste măsuri susțin decizia PSD, asumată politic, de a implementa salariul minim european începând de la 1 ianuarie 2025, măsură care ar urma să fie susținută de o formulă care să ofere un echilibru al acestuia raportat la salariul mediu și să fie predictibilă pentru angajatori.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE