Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sondaj: 44% dintre români cred că România trebuie să devină mai independentă de UE. Doar 36% dintre români mai au încredere în UE

Postat la: 27.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pompierii, cu 77% încredere și Armata, cu 71% sunt instituțiile în care cetățenii români au cea mai mare încredere, relevă un sondaj CURS. Pe locul 3 se situează Biserica (65%).

NATO este la 43% încredere, în timp ce Uniunea Europeană este la 36%. Un sfert dintre români are încredere în mass-media, în timp ce 19% își pun nădejdea în ONG-uri. Încrederea în Parlament și partidele politice este la un nivel abisal: doar 6%.

În ceea ce privește politica externă, 70% dintre români cred că nu vom intra în Schengen. În privința poziției României față de UE, 49% dintre respondenți au declarat că „România trebuie să rămână strâns legată de UE", iar 44% sunt de părere că „România trebuie să devină mai independentă de UE".

La capitolul economie, 92% se așteaptă la scumpiri ale alimentelor în următoarele luni, 89% anticipează scumpiri la benzină și motorină, 83% cred că vor fi majorări ale tarifelor la energie, iar 80% se așteaptă la scumpiri la întreținere.

Cea mai mare preocupare a cetățenilor este reprezentată de problemele economice. 58% au declarat că prioritare sunt „prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei", „nivelul de trai, pensiile, salariile", respectiv „economia, criza economică/financiară".

Guvernul României beneficiază de 88% dezaprobare și de doar 11% aprobare, respectiv încredere. Președinția României beneficiază de doar 8% încredere și 90% dezaprobare. Încrederea în Parlament și în partidele politice a ajuns la 6%.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE