Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Suntem sclavii lor: România va dubla capacitatea de tranzit pentru cerealele din Ucraina

Postat la: 19.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România va dubla, până la sfârşitul anului, capacitatea de tranzit pentru cerealele din Ucraina, a anunţat, miercuri, la Kiev, premierul Marcel Ciolacu. Acesta a declarat, la finalul şedinţei comune ale guvernelor României şi Ucrainei, că volumul de cereale ucrainene care va trece lunar prin România va creşte de la două la patru milioane de tone.

"Am reuşit împreună să găsim o formulă agreată în comun prin care să facilităm atât tranzitul cerealelor, cât şi să protejăm piaţa românească şi interesele fermierilor români. De altfel, în cadrul şedinţei comune de astăzi am reiterat angajamentul de a dubla capacitatea de tranzit de la două milioane de tone lunar la patru milioane până la sfârşitul anului. Şi vom face acest lucru pentru că vom continua să investim în infrastructura Portului Constanţa, a porturilor dunărene, dar şi în drumuri sau calea ferată", a afirmat Ciolacu. El a dat asigurări că exporturile de cereale din Ucraina în România se vor face cu protejarea intereselor fermierilor români. Potrivit şefului Executivului român, de la începutul războiului, aproape 30 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat România.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE