Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Un nou studiu confirmă efectele politicilor PSD care susțin creștere economică

Postat la: 25.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În ultimii ani, multe țări din Europa, dar și la nivel global se confruntă cu o stagnare sau, mai rău, cu o scădere a creșterii economice. PSD a reușit, prin politicile economice și sociale implementate, să conducă România spre una dintre cele mai mari creșteri economice la nivelul Uniunii Europene.
Dacă la nivelul Uniunii Europene, Comisia Europeană previzionează o creștere de doar 0,9%, pentru avansul economiei româneşti în 2024, Bruxelles-ul estimează o creștere de până la 2,9%.
Această estimare este reconfirmată și de ultimele date publicate de iBanFirst, furnizor global de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale pentru companii. Conform acestora, economia României va creşte cu 2,7%, susţinută de investiţiile publice şi consumul privat. Inflaţia va oscila în jurul valorii de 5%, iar cursul RON/EUR se va menţine relativ stabil.
Deși inflația apasă încă greu pe buzunarele românilor, perspectivele analiștilor privind evoluţia economiei româneşti sunt pozitive. Astfel, se estimează că PIB-ul va avea o creştere medie anuală de circa 4% în următorii 10 ani.
Analiștii preconizează că majoritatea economiilor vor opera sub potențialul lor în 2024 și în anii următori. Această rată de creștere mai scăzută decât în trecut reflectă însă o încetinire la nivel global, care afectează și România.
Cu toate acestea, iBanFirst România consideră că progresele semnificative în ceea ce privește creșterile venitului mediu net au potenţialul de a stimula economia pe termen lung.
Informațiile comunicate de iBanFirst se alătură concluziilor studiului recent publicat de Friedrich-Ebert-Stiftung România.„Reglementările prețurilor la energie și alimente au venit într-un context în care creșterea prețurilor amenința să afecteze în mod catastrofal nivelul de trai al populației României, reacția guvernului fiind aliniată la a celorlalte autorități naționale din Uniunea Europeană," arată cei de la F.E.S. România.
Pe fondul seriei de crize globale, valoarea coșului de consum a crescut semnificativ în toată această perioadă. În absența reglementărilor promovate de PSD în coaliția de guvernare, datele statistice arată că valoarea din prezent a coșului de consum pentru un trai minim decent ar fi fost mai mare cu 1.118 lei lunar.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE