Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Ce a mai păscut Ursula pe la Bruxelles: Vacile obligate să poartă măști!

Postat la: 04.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia UE intenționează să forțeze fermele să reducă poluanții. Se vorbește chiar despre obligarea vacilor să poarte măști. Ideile președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, provoacă indignare atât în ​​rândul fermierilor europeni, cât și al companiilor.

Comisia UE intenționează să înăsprească directiva privind emisiile industriale și acum intenționează, de asemenea, să forțeze companii precum fermele să emită mai puțini poluanți. Unii membri ai Parlamentului UE cred chiar că este posibil ca cele 76 de milioane de bovine din Europa să folosească măști de metan, după cum relatează „Welt". Aceste măști sunt concepute pentru a transforma metanul produs atunci când vacile eructează în CO2 și vapori de apă.

Cu toate acestea, acest lucru se întâlnește cu rezistența fermierilor: nu poți trata animalele ca pe coșurile de fum de fabrică, subliniază ei. Oficial se spune - cel puțin în prezent - ​​că măștile nu vor fi obligatorii în viitorul apropiat. În schimb, fermierii pot folosi furaje care reduc producția de metan.

De asemenea, industria critică aspru planurile președintelui Comisiei UE, Ursula von der Leyen. Se teme că acest lucru va duce la o birocrație semnificativ mai mare și costuri mai mari. Pe viitor, companiile ar trebui, de asemenea, să echipeze fiecare unitate individuală cu un sistem de management de mediu pentru a putea documenta emisiile și consumul de resurse. Până acum, un astfel de sistem pentru fiecare locație era suficient. De asemenea, controalele ar putea întârzia drastic aprobările pentru noi fabrici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE