Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Descoperire mult asteptată: S-a găsit, in fine, metoda de a prezice cutremurele cu o precizie de 80%!

Postat la: 27.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O echipă de cercetători de la Universitatea Ariel a anunțat într-o lucrare publicată în revista Remote Sensing din luna mai 2022, o descoperire considerată epocală, prin care se pot prezice cutremurele. Experții din Israel susțin că au găsit o metodă prin care pot prognoza producerea seismelor cu o precizie de 80%.

Cercetătorii au dezvoltat o tehnică denumită "mașină vector suport", care folosește învățarea automată, ce a fost aplicată datelor privind electronii din ionosferă de pe hărțile GPS, potrivit JPost. Experții israelieni susțin că metoda lor poate prezice producerea cutremurelor cu 48 de ore înainte, cu o precizie de 80%. Ei au studiat schimbările care au loc în ionosfera Pământului, reușind să evalueze potențialii precursori ai mai multor cutremure majore, care au avut loc în ultimii 20 de ani. Ei au definit cutremurele majore, pe cele care depășesc magnitudinea de 6 grade.

Prin metoda dezvoltată de oamenii de știință de la Universitatea Ariel, Israel, ei au descoperit că un cutremur major poate fi prezis cu o precizie de 80%. Mai mult, cercetătorii au reușit să prezică cu exactitate când nu va avea loc un cutremur într-o regiune specificată, cu o precizie de 85,7%. Studiul a fost condus de dr. Yuval Reuvani, dr. Li-Ad Gotlieb și dr. Nimrod Inbar de la Universitatea Ariel și de doctorandul Said Asali de la Departamentul de Informatică al aceleași instituții din Israel.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE