Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Fost lider din lumea interlopă a ajuns profesor de matematică la liceu. Colegii de catedră au intrat în grevă!

Postat la: 24.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai mulți profesori de la Colegiul Național Mihai Viteazu din Turda au intrat în grevă după ce fostul lider al lumii interlope Ovidiu Vancea, cunoscut și drept „Balibacea", a ajuns profesor de matematică la liceul respectiv.

Conform Știri de Cluj, inclusiv părinții elevilor sunt nemulțumiți de faptul că Vancea, care în trecut a avut numeroase probleme penale și a fost condamnat la închisoare, a ajuns să predea matematică copiilor lor. De asemenea, profesorii de la Colegiul Național Mihai Viteazu din Turda, acolo unde a ajuns Vancea să predea, au intrat în grevă japoneză. Profesorii cer demisia directoarei unității de învățământ

Conform sursei citate, Ovidiu Vancea, zis Balibacea, și alti 4 complici au fost reținuti în 2012 de procurorii din Cluj pentru că au înșelat mai multe depozite de materiale de construcții. Ovidiu Vancea a fost considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din Cluj. El a fost judecat la Curtea de Apel Iași pe motiv că în 2003 ar fi ordonat asasinarea unui lider al lumii interlope din Turda. Balibacea și-a pus oamenii să arunce o grenadă in pizzeria Pharaon de la ieșirea din Turda, spre Cluj Napoca.

În 2010, Balibacea a fost reținut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Prejudiciul nu a fost estimat încă, dar s-ar ridica la 700.000 de lei. În 2012, Balibacea a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, dar ulterior, acesta a atacat sentința, iar în 2015 Curtea de Apel Cluj a majorat condamnarea la 10 ani de închisoare. Balibacea a motivat că va fi tată de gemeni, mama copiilor săi fiind o tânără pe care a cunoscut-o în perioada în care era în detenţie.

Instanţa nu s-a lăsat înduplecată şi i-a majorat pedeapsa dată de instanţa de fond, de la 5 ani de închisoare la 10 ani de închisoare, "pentru comiterea infracțiunii de instigare la înşelăciune care a produs consecinţe deosebit de grave, în formă continuată". Sentința a putut fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar nu se știe care a fost deznodământul pentru că sentințele mai vechi nu se păstrează în arhivă. Vancea a stat în închisoare 22 de luni pentru că ar fi ordonat asasinarea unui rival, în pizzeria Pharaon, de la intrare din Turda.

Potrivit procurorilor DIICOT, Balibacea a vrut să-și "elimine" un rival, folosind o grenadă de război. Atentatul a avut loc pe 7 mai 2004, persoana vizată fiind Gheorghe Otvos, zis Gagarin. Patru persoane mascate au deschis ușa restaurantului și au aruncat o grenadă în direcția mesei la care se afla Gagarin. În urma exploziei, nouă persoane au suferit răni grave. Procurorii DIICOT l-au arestat pe Ovidiu Vancea, alături de alți trei bărbați sub acuzația de tentativă de omor. Vancea a stat în arest timp de 22 de luni, fiind trimis în judecată și achitat la toate instanțele.

Fapta a existat, dar nu au fost probe că a fost comisă de Ovidiu Vancea și de ceilalți trei bărbați. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în 2013, achitarea definitivă a lui Vancea. Ulterior, el a dat în judecată statul român și a cerut despăgubiri de un milion de lei pentru cele 22 de luni petrecute în arest. El a spus că i-a fost "ruinată" viața socială, deoarece soția lui a divorțat de el. Judecătorii i-au dat suma de 90.000 de lei, ca despăgubiri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE