Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gen. Petraeus, fost director la CIA : SUA ar putea conduce o coaliție multinațională care să intervină împotriva Rusiei. Baza ar fi în România!

Postat la: 24.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Generalul (r) David Petraeus, fost director al CIA și fost comandat al trupelor din Afganistan, a spus într-un interviu că SUA ar putea interveni, independent de NATO, în războiul din Ucraina.

Condiția pentru aceasta ar fi, în opinia sa, ca Rusia să facă ceva „șocant și oribil" în Ucraina. El a spus că atunci, SUA ar putea conduce o forță multinațională, dar nu NATO, care să intervină în Ucraina si ca baza militara pentru aceasta "echipă" ar fi cel mai probabil în România. În ceea ce privește alianța nord-atlantică, NATO ar putea interveni dacă ar exista un atac asupra unei țări membre.

„Cred că linia roșie pentru NATO este legată direct de angajamentul de apărare colectivă al articolului 5, adică un atac împotriva unei țări NATO. Spunând asta,  cred că este posibil ca Rusia să facă ceva în Ucraina, ceva care ar fi așa de șocant și de oribil, că SUA și alte țări ar putea reacționa într-un fel sau altul. Dar ca o forță multinațională condusă de Statele Unite, nu ca o forță NATO", a spus el într-un interviu acordat revistei franceze L Express.

Generalul cu patru stele nu crede că războiul dintre Rusia şi Ucraina se va transforma într-un al treilea război mondial. „Nu, nu cred că este deloc în interesul lui Vladimir Putin să extindă războiul. Forţele sale sunt deja inferioare celor ale Ucrainei şi ultimul lucru de care are nevoie este un conflict mai amplu", a încheiat David Petraeus. Un amănunt interesant este acela că Petraeus a fost, la începutul războiului din Irak, comandant al Diviziei 101 aeropurtată, care se află de câteva zile, în România, pentru exerciții.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE