Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
In alte timpuri ar fi fost gratiat: Un condamnat la moarte din SUA care a supraviețuit execuției cu otravă va fi intoxicat cu azot pur

Postat la: 21.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Inhalarea de azot va fi folosită pentru prima dată pentru a executa un deținut în Statele Unite. Bărbatul, americanul Kenneth Eugene Smith, în vârstă de 58 de ani, a supraviețuit unei tentative de execuție în 2022.

Echipa responsabilă cu execuția nu a reușit atunci să localizeze venele în care urma să fie injectată otrava, iar condamnatul a fost legat de o targă timp de patru ore. Așa că s-a decis să se experimenteze hipoxia cu azot.

Asociațiile pentru drepturile omului, inclusiv ONG-ul Equal Justice Initiative, au protestat împotriva acestei metode, considerată barbară.

Hipoxia cu azot este o tehnică care induce moartea prin sufocare și asfixiere în patru-cinci minute. Prin intermediul unei măști, subiectul inhalează gazul și începe să simtă lipsa de oxigen.

Kenneth Eugene Smith a fost condamnat, mai întâi la închisoare pe viață, apoi la moarte în 1988, pentru că a ucis-o prin înjunghiere pe Elizabeth Dorlene Sennett, soția unui pastor de la Wetside Church of Christ din Sheffield.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE