Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Judecătoarea Viorica Costiniu cere excluderea din magistratură a procurorului general Gabriela Scutea

Postat la: 16.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judecătoarea Viorica Costiniu (retrasă din activitate), președinte de onoare al Asociației Magistraților din România, cere excluderea din magistratură a procurorului general al PÎCCJ, Gabriela Scutea. Solicitarea vine după ce în presă a apărut o notă asumată de Scutea și trimisă procurorilor din subordine prin care acestora li se cerea să nu aplice decizia CCR cu privire la întreruperea prescripției răspunderii penale.

„Singura sanctiune ferma, corecta, obiectiva este EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA a dnei Gabriela Scutea care prin Circulara rusinoasa aduce un afront catastrofal procurorilor Romaniei cata vreme ei sunt independenti in cauzele pe care le instrumenteaza si doar administrativ supusi unei ierarhi instituite prin lege.

CSM are obligatia, din oficiu, sa sesizeze Inspectia judiciara de indata si ea la randul ei, dat fiind actul injurios, defaimator la adresa procurorilor la nivel national sa procedeze la cercetarea procurorului general nedemocratic, care instiga la nerespectarea Constitutiei, a legilor tarii careia i-a jurat credinta si loialitate la numirea in functia de procuror.

Demnitatea functiei de procuror si cea de procuror general au fost pangarite samavolnic de Dna Gabriela Scutea prin actiunile sale iresponsabile care nu au nicio legatura cu justitia europeana, cu familia statelor democratice unde guverneaza o lege fundamentala si nu Circulare care sfideaza principii de drept pe care ar fi trebuit sa le invete, daca n-a chiulit, inca din anul I de facultate", afirmă Viorica Costiniu, într-un comentariu transmis redacției stiripesurse.ro.

CONTEXT

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Gabriela Scutea, își asumă un document „redactat colectiv" prin care procurorii din subordine sunt instigați la o interpretare halucinantă a deciziei Curții Constituționale pe tema întreruperii prescripției răspunderii penale. Avocatul Toni Neacșu publică „Nota privind criterii unitare de aplicare a Deciziei CCR nr. 358/2022 și a OUG nr. 71/2022" în care Scutea cere nesocotirea deciziei CCR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE