Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Macron s-a vaccinat în altă zi față de cea anunțată public și televizată. Medicul vaccinist care a verificat statusul vaccinal a fost suspendat

Postat la: 19.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un medic francez a primit o suspendare de 15 zile din partea Camerei disciplinare a Ordinului Medicilor din regiunea Hauts-de-France (nord) pentru că a consultat într-o bază de date statutul vaccinal al preşedintelui Emmanuel Macron, transmite marţi AFP.

Michael Rochoy, medic generalist din Outreau (Pas-de-Calais), a fost sancţionat pentru "încălcarea obligaţiilor sale deontologice", conform deciziei camerei disciplinare.

El a consultat informaţiile cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 a preşedintelui francez în două rânduri, în iulie şi apoi în august 2021, fapte pentru care va fi suspendat din funcţie în perioada 1 noiembrie - 15 noiembrie.

Militant provaccinare şi pentru portul măştii sanitare în perioada crizei COVID-19, Michael Rochoy susţine că a descoperit în timpul unei consultaţii că poate accesa dosarul vaccinal al unuia dintre pacienţi fără a introduce numărul de securitate socială, şi apoi a testat accesul folosind numele şi data naşterii preşedintelui Emmanuel Macron.

În dosarul medical al preşedintelui, medicul a observat o discrepanţă între data vaccinării menţionată şi cea făcută publică de către preşedinţie - "eroare" pe care a semnalat-o Palatului Elysée, pentru că este "de natură să-l discrediteze pe preşedinte şi vaccinarea", după cum a explicat medicul Rochoy pentru AFP.

"Am consultat aceste informaţii, deşi nu ar fi trebuit să o fac, dar nu am spus nimănui", a precizat el.

Până la urmă el a făcut publice informaţiile în cadrul unui interviu acordat site-ului de informaţii medicale Egora, material publicat în decembrie 2021, după o primă convocare în faţa Ordinului Medicilor. El nu a contestat decizia camerei disciplinare care a subliniat că aceste date sunt apărate de secretul medical.

Medicul a comentat însă că vaccinarea preşedintelui Macron a fost relatată pe larg de presă şi consideră că este vorba despre "non-revelarea unor informaţii administrative non-secrete".

Michael Rochoy a anunţat că nu va face apel la decizia camerei disciplinare. "Nu vreau să prelungesc chestiunea asta timp de un an şi jumătate", şi-a motivat el decizia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE