Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


MApN: "Cantacuzino" are o capacitate de producţie de 1.000 de flacoane de OROSTIM HV la 14 zile. Solicităm implicarea firmelor private

Postat la: 02.12.2020 - 17:26 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Apărării Naţionale precizează că Institutul Cantacuzino a scos miercuri la vânzare doar 942 de flacoane din suplimentul alimentar OROSTIM-HV, care întăreşte imunitatea organismului la infecţii respiratorii, însă susţine că producţia poate fi crescută dacă se vor implica şi unele firme private.

Ministerul Apărării a anunţat că produsul OROSTIM-HV a reprezentat un proiect de cercetare desfăşurat de Institutul „Cantacuzino" pe parcursul acestui an, la finalul căruia Institutul a demarat procesul de microproducţie, cu capacităţile experimentale proprii. Iar miercuri, 2 decembrie, produsul a fost lansat pe piaţă, fiind scos la vânzare primul lot de OROSTIM HV obţinut prin procesul de microproducţie al instituţiei de cercetare, lot compus din 942 de flacoane, se arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al MApN.

„Ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino", cu capacităţile de microproducţie din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile. Acest ritm este condiţionat atât de capacitatea limitată de producţie, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfăşoară cu stricteţe pentru fiecare lot produs.„ potrivit sursei citate.

Prin optimizarea fluxului de microproducţie, Institutul îşi propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantităţi. Producţia de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV, poate fi externalizată către agenţi economici specializaţi care deţin capacităţi de fabricaţie de nivel industrial. Astfel că Institutul îşi exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuţiilor cu producătorii interesaţi de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piaţă în cantităţi suficiente.

Informaţii au fost transmise în contextul în care, în această dimineaţă, se formase o coadă de zeci de persoane, în faţa Institutului Cantacuzino din Capitală. Oamenii voiau să achiziţioneze noul produs OROSTIM-HV, un supliment alimentar cu proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, ce determină creşterea rezistenţei organismului la infecţii respiratorii. Unii oameni au stat şi aproximativ patru ore la coadă, dar doar 39 de persoane ar fi reuşit să cumpere suplimentul. Iar în jurul orei 10:00, stocul de antioxidant produs de Institutul Cantacuzino s-ar fi epuizat deja, potrivit Digi 24.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE