Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Încă o profeție transumanistă a lui Bill Gates: 3 zile de muncă pe săptămână, iar mașinile vor putea produce toate alimentele și bunurile!

Postat la: 04.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Miliardarul Bill Gates, un adept al transumanismului, roboticii, AI si hranei artificiale, a dat un răspuns destul de optimist în legătură cu îngrijorările că inteligența artificială va elimina locurile de muncă.

Cofondatorul Microsoft a susținut într-un podcast că tehnologia nu va putea înlocui oamenii, dar ar putea face posibil ca oamenii să lucreze doar trei zile pe săptămână. Gates a vorbit despre o lume în care „mașinile vor putea produce toate alimentele și bunurile", iar oamenii nu vor mai trebui să lucreze cinci zile pe săptămână sau mai mult pentru a câștiga un salariu decent. Tehnologia ar putea face ca într-o zi oamenii „să nu mai muncească atât de mult". „Dacă am ajunge la o societate în care trebuie să lucrezi doar trei zile pe săptămână, probabil că ar fi în regulă", a spus Bill Gates.

Cu toate acestea, Gates a recunoscut anterior pericolele unei utilizări greșite a inteligenței artificiale. În iulie, el a publicat un articol pe blogul său cu privire la impactul potențial al inteligenței artificiale. „Nu cred că impactul inteligenței artificiale va fi la fel de dramatic precum Revoluția Industrială, dar cu siguranță va fi la fel de mare ca introducerea computerului. Aplicațiile de procesare a textului nu au desființat munca de birou, ci au schimbat-o pentru totdeauna", a scris el. „Angajatorii și muncitorii au trebuit să se adapteze și au făcut-o".

Și directorul executiv al JP Morgan, Jamie Dimon, a estimat că următoarea generație de angajați va lucra doar 3,5 zile pe săptămână datorită inteligenței artificiale. „Copiii voștri vor trăi până la 100 de ani și nu vor face cancer datorită tehnologiei și probabil vor munci trei zile și jumătate pe săptămână", a spus Jamie Dimon pentru Bloomberg în luna octombrie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE