Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Părul lung și barba ar crește riscul de infectare cu noul coronavirus, arată un nou studiu medical

Postat la: 26.09.2020 - 13:21 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un studiu britanic arată că virusul poate supravieţui şi pe părul lung sau pe barbă. O persoană se poate contamina mai repede cu SARS-Cov-2 dacă obişnuieşte să atingă suprafeţe şi să nu se dezinfecteze frecvent, iar medicul infecționist Adrian Marinescu crede că riscul și mai mare este în cazul periei de păr.

Un studiu medical din publicaţia britanică The Lancet afirmă că noul coronavirus supravieţuieşte pe suprafeţe din plastic şi oţel până la patru zile. Studiul susţine că este posibil ca particulele de virus prezente în aer sau în spaţii închise să ajungă în părul lung sau pe barbă. Probabilitatea ca acea persoană să se contamineze în acest mod nu e la fel de mare ca aceea de a lua virusul de pe clanţe, suprafeţe, şi tot ce este atins în afara casei.

De aceea este important ca în spaţiile închise să fie purtată masca și să se facă frecvent dezinfectarea mâinilor. Medicul infecţionist Adrian Marinescu spune că aerosolii reprezintă o modalitate de transmitere a virusului, însă nu la fel de mare ca la contactul cu secretiile respiratorii. "Ştim bine că mâinile curate ne scapă de virus, dar rezistă şi la nivelul unghiilor şi la nivelul părului, mai ales dacă vorbim de păr lung şi barbă", explică dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

E foarte interesant că riscul mai mare este dacă vorbim de peria de păr, pentru că particulule virale pot să rămână pentru interval destul de lung de timp, altfel spus peria ar trebui curăţată destul de corect, se vorbeşte chiar în studii de 2-3 zile. Aceste particule virale pot să rămână într-un interval de timp, la nivelul părului, la nivelul unghiilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE