Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Pacientul zero în alt caz de infecţie cu un virus ciudat: variola maimuţei înregistrată în Marea Britanie!

Postat la: 09.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ciudat cum mai tori virusii apar in Marea Britanie. DUpă hepatita la copii, acum o persoană din Anglia a fost diagnosticată cu o infecţie virală rară: cu variola maimuţei, despre care se crede că ar avea legătură cu călătoriile în Africa de Vest, au anunţat autorităţile sanitare.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a precizat într-un comunicat că acest caz, la o persoană care a călătorit recent în Nigeria, este tratat la o unitate de experţi în boli infecţioase respiratorii de la Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust din Londra, potrivit Reuters. „Este important să subliniem că variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între oameni, iar riscul general pentru publicul larg este foarte scăzut", a declarat Colin Brown, director al departamentului clinic şi de infecţii emergente din cadrul UKHSA. Variola maimuţei este o infecţie virală rară, similară variolei umane, care a fost eradicată în 1980. Deşi variola maimuţelor este mult mai blândă decât variola, majoritatea persoanelor infectate recuperându-se în câteva săptămâni, în cazuri rare poate fi fatală.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE