Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Patriarhul Daniel: "Interzicerea credincioșilor la moaștele Sfintei Parascheva, ceva nemaiîntâlnit în istorie"

Postat la: 14.10.2020 - 20:24 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Patriarhul Daniel a declarat, miercuri, făcând referire la decizia autorităților de a interzice prezența credincioșilor din afara Iașului la sărbătoarea Sfintei Parascheva, că acest lucru este „ceva nemaiîntâlnit în istorie".

„S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie. Au fost opriți să vină la sărbătoarea ei credincioșii care nu locuiesc în municipiul Iași. Cu alte cuvinte, li se dă dreptul, sau se dă voie să se închine doar ieșenilor la racla sfintei, nu și credincioșilor din țară", a afirmat Patriarhul Daniel la Sfânta Liturghie oficiată la Paraclisul istoric Sf. Gheorghe al Reședinței Patriarhale, citat de basilica.ro, agenția de știri a Patriarhiei. Preafericitul a mai afirmat că anul acesta „Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită cu o anumită tristețe, pentru că nu toți credincioșii din țară care ar fi dorit să fie la Iași au această posibilitate".

Patriarhul i-a îndemnat pe credincioși să își intensifice rugăciunile. „Tocmai pentru că există această restricție, trebuie să intensificăm rugăciunile noastre către Sfânta Cuvioasă Parascheva, să ne ajute, să ne izbăvească de molima aceasta, de pandemie, și să ne dăruiască bucuria de a retrăi sărbătoarea pomenirii ei în toată frumusețea și plinătatea ei", a mai spus Patriarh Daniel.

Preafericitul Daniel a trimis vineri un "apel la responsabilitate şi cooperare pentru a evita constrângeri excesive", prin care "Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu toți credincioșii ortodocși care în aceste zile doresc să se roage ca pelerini Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, gazda profund responsabilă a pelerinajului anual de la Iași".

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE