Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
PNL se opune Codului Silvic. Liberalii vor în continuare vânzarea pădurilor pe nimic

Postat la: 10.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

PNL sare în apărarea președintelui Klaus Iohannis, care în primă fază s-a opus modificării Codului silvic, precum și a firmelor care defrișează fără discernământ pădurile patriei. Un deputat de Gherla a adresat premierului în funcție al României o scandaloasă scrisoare deschisă, ce va fi urmată de-o interpelare în Parlament, solicitând ca prețurile pentru masa lemnoasă pe picior să nu crească așa cum vrea ROMSILVA.

Liberalul Radu Zlati zice că apără interesele producătorilor de mobilă, ale industriei de prelucrare a lemnului, construcțiile din țara noastră, ba chiar și soarta a vreo șase milioane de români, care depind de tăierea inconștientă a pădurilor țării. În realitate, presiunea pusă pe șeful executivului este ultima carte pe care o mai joacă liberalii președintelui Iohannis, astfel încât defrișările la prețuri modice ale masei lemnoase să continue până nu mai rămâne nimic de defrișat.

Prețurile pentru masa lemnoasă n-au crescut din 2010

În privința punerii în aplicare a noului Cod silvic, pe baza atribuțiilor ce-i revin, Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA a stabilit prețul de pornire actualizat al licitațiilor pentru masa lemnoasă pe picior. Și bine a făcut, procedând așa. Asta după ce, în perioada 2010 - 2015, nu s-a umblat deloc la preț, munți întregi fiind cheliți aproape moca de arbori.