Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Proxeneții au dat de greu: Cum au încercat să evite întâlnirile dintre "soțiile" și "iubitele" lor revenite în țară din cauza coronavirusului

Postat la: 16.05.2020 - 07:30 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O grupare de proxeneți din Tulcea, care a funcționat între anii 2013 - 2020 prin racolarea unor tinere cu promisiunea unei relații serioase și exploatarea lor în străinătate, a fost destructurată. Epidemia a readus victimele în țară, moment în care proxeneții au realizat că au mai multe „soții".

Procurorii DIICOT Tulcea și polițiștii au făcut 4 percheziții domiciliare în orașul Măcin, județul Tulcea, la locuințele mai multor persoane cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în proxenetism.

În perioada anilor 2013 - 2020, în județul Tulcea a fost constituit un grup infracțional organizat prin care se racolau fete, prin metoda „lover boy", în scopul exploatării sexuale a acestora în Olanda, Germania, Spania și Elveția .

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, liderul grupării infracționale avea rolul de coordonare a activității infracționale prin colectarea și gestionarea banilor proveniți din practicarea prostituției de către persoanele vătămate, înlesnirea practicării prostituției prin întreținerea unei atmosfere de familie, intervenția și aplanarea conflictelor ce apăreau între persoanele vătămate, între acestea și membri ai grupării, îndemnarea tinerelor la practicarea prostituției sub pretextul iluzoriu al formării și întreținerii unei familii, iar ceilalți membri ai grupării aveau rolul de a determina și înlesni practicarea prostituției de către mai multe tinere prin metoda "lover boy" și de a obține sume de bani de pe urma practicării prostituției de către acestea", transmite DIICOT.

Din cauza epidemiei de coronavirus, fetele au fost nevoite să revină în România, moment în care membrii grupării au realizat că sunt mai multe „soții" sau „ concubine" ale aceluiași inculpat, iar pentru a se evita întâlnirea și conflictele dintre acestea s-a discutat despre posibilitatea cumpărării sau închirierii unor garsoniere în orașul Măcin, în care unele dintre acestea să fie cazate.

La percheziții au fost identificate și ridicate sumele de 39.400 euro, 15.500 coroane suedeze, 9.575 lei, 10 telefoane mobile și două autoturisme de lux cu valoare de aproximativ 70.000 euro. Trei persoane au fost arestate în acest caz de Tribunalul Tulcea.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE